Голубці ледачі в казані
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не любить довго стояти біля плити, займаючись їжею, пропоную відмінний рецепт приготування голубців ледачих в казані. Смак улюбленої страви з найменшими зусиллями - це просто і апетитно.
Голубці ледачі в казані в домашніх умовах - це відмінна альтернатива традиційному варіанту. Цей рецепт підійде для тих, у кого капуста не ціла і сформувати голубці з неї не вийде. Після тривалого томління виходить ароматне, смачне і дуже ситне блюдо.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 250 грам
- Морква - 2-3 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Капуста - 1 кілограм
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 50 грам
1. Перший етап - це підготовка всіх інгредієнтів. М'ясо необхідно вимити і пропустити через м'ясорубку. В рецепт приготування голубців ледачих в казані можна найкраще використовувати свинину і яловичину в рівних пропорціях.
2. Очистити цибулини і нарізати невеликими кубиками.
3. Морква вимити, почистити і натерти на тертці.
4. Мал відправити в підсолену воду і відварити до напівготовності.
5. Нашаткувати капусту. Кількість капусти залежить від смакових уподобань, але її може бути досить багато.
6. З'єднати всі інгредієнти начинки і вбити туди яйця. Посолити і поперчити за смаком, як слід перемішати. При бажанні класичний рецепт голубців ледачих в казані можна доповнити спеціями або подрібненою зеленню.
7. Борошно висипати в глибоку миску і, сформувавши з фаршу кульки, обваляти в борошні.
8. Надіслати голубці в розігріте на сковороді масло і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
9. Потім перекласти в казан, який при бажанні також можна злегка змастити маслом.
10. Сметану з'єднати з томатним соусом або пастою і перемішати. Викласти в казан і долити води. Підсолити за смаком і відправити на вогонь. Гасити до готовності під кришкою, а в кінці присипати свіжою зеленню. Подавати голубці ледачі в казані в домашніх умовах можна як самостійну страву або з гарніром.