Голубці ледачі в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів спрощувати собі завдання, будучи на кухні, пропоную відмінний рецепт приготування голубців ледачих в сметанному соусі з додаванням томата. Це смачно і досить просто.
Цей простий рецепт голубців ледачих в сметанному соусі може відмінно виручити, якщо немає часу довго стояти біля плити, а потрібно приготувати що-небудь ситне і смачне. При бажанні голубці можна попередньо не обжаривают, а відразу гасити їх в соусі на плиті або в духовці.
- Фарш - 300 грам
- Капуста - 200 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Мал - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Томат - 50 грам (можна замінити томатною пастою)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
1. Насамперед потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. Кількість овочів можна варіювати за смаком, однак чим більше їх буде, тим соковитіше і ніжніше будуть голубці ледачі в сметанному соусі в домашніх умовах. Морква очистити, натерти на тертці і додати до фаршу.
2. Очищену цибулину нарізати дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку.
3. Невелику жменю рису потрібно відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді. Можна для обсягу покласти і більше рису, однак тоді голубці втратять свій м'ясний смак. Всипати злегка остиглий рис в фарш.
4. Так як перед вами простий рецепт голубців ледачих в сметанному соусі капусту просто потрібно подрібнити і додати до м'яса.
5. Щоб маса була клейка і можна було сформувати голубці необхідно вбити яйце.
6. Залишилося тільки посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати сушену або свіжу зелень і як слід перемішати.
7. Щоб з фаршем було простіше працювати, руки краще змочити злегка і тільки тоді приступати до формування голубців.
8. На сковороду налити трохи олії і відправити туди голубці, попередньо обваляти їх у борошні. Обсмажити на середньому вогні до появи скоринки.
9. У мисочці з'єднати сметану з дрібкою солі і при бажанні перцем. Можна для кольору додати трохи томату або томатної пасти. Особливу пікантність може надати пропущений через прес часник. Все як слід перемішати і влити близько 100 мілілітрів води. Коли голубці обсмажилися, додати на сковороду соус і тушкувати їх до готовності.