Рецепт Голубці ледачі в сметанному соусі фото

Голубці ледачі в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

Для всіх любителів спрощувати собі завдання, будучи на кухні, пропоную відмінний рецепт приготування голубців ледачих в сметанному соусі з додаванням томата. Це смачно і досить просто.

Цей простий рецепт голубців ледачих в сметанному соусі може відмінно виручити, якщо немає часу довго стояти біля плити, а потрібно приготувати що-небудь ситне і смачне. При бажанні голубці можна попередньо не обжаривают, а відразу гасити їх в соусі на плиті або в духовці.

  • Фарш - 300 грам
  • Капуста - 200 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Мал - 50 грам
  • Крем - 100 грам
  • Томат - 50 грам (можна замінити томатною пастою)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 1
1. Насамперед потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. Кількість овочів можна варіювати за смаком, однак чим більше їх буде, тим соковитіше і ніжніше будуть голубці ледачі в сметанному соусі в домашніх умовах. Морква очистити, натерти на тертці і додати до фаршу.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 2
2. Очищену цибулину нарізати дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 3
3. Невелику жменю рису потрібно відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді. Можна для обсягу покласти і більше рису, однак тоді голубці втратять свій м'ясний смак. Всипати злегка остиглий рис в фарш.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 4
4. Так як перед вами простий рецепт голубців ледачих в сметанному соусі капусту просто потрібно подрібнити і додати до м'яса.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 5
5. Щоб маса була клейка і можна було сформувати голубці необхідно вбити яйце.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 6
6. Залишилося тільки посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати сушену або свіжу зелень і як слід перемішати.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 7
7. Щоб з фаршем було простіше працювати, руки краще змочити злегка і тільки тоді приступати до формування голубців.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 8
8. На сковороду налити трохи олії і відправити туди голубці, попередньо обваляти їх у борошні. Обсмажити на середньому вогні до появи скоринки.
голубці ледачі в сметанному соусі - фото крок 9
9. У мисочці з'єднати сметану з дрібкою солі і при бажанні перцем. Можна для кольору додати трохи томату або томатної пасти. Особливу пікантність може надати пропущений через прес часник. Все як слід перемішати і влити близько 100 мілілітрів води. Коли голубці обсмажилися, додати на сковороду соус і тушкувати їх до готовності.

Схожі рецепти