Запечені голубці в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Запечені голубці в сметанному соусі - українське традиційне блюдо, коли голубці НЕ гасять, а запікають у духовці. В даному випадку голубці запікаються в сільському сметанному соусі. Смачно, .
Запечені голубці в сметанному соусі - це ще один варіант традиційних українських голубців. В даному випадку ніжний яловичий фарш загорнути в м'який капустяний листок і запечений в ніжному сметанно-цибульному соусі. Передати словами, наскільки це смачно, не уявляється можливим, тому готуйте і насолоджуйтеся самі Дуже рекомендую!
- Фарш яловичий - 750 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки(2 - в голубці, 2 - в соус)
- Мал - 1/2 склянки
- Капуста - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Крем - 400 грам
- Вода - 1 Склянка
- Кріп - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Мал відварюємо до напівготовності і відкидаємо на друшляк.
Дві головки ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і обсмажуємо в соняшниковій олії до золотистого. Відставляємо.
Тепер прийшов час підготувати капустяне листя. Візьмемо велику каструлю (таку, щоб в неї влізла капуста), покладемо в неї капусту, додамо трохи (півсклянки, не більше) води, поставимо на вогонь і доведемо до кипіння. Потім видалимо верхні жорсткі листя капусти, а качан покладемо назад в каструлю і покіпятіть ще 5-10 хвилин, до википання води.
Поки капуста вариться, приготуємо фарш. Змішаємо фарш і рис.
Додамо обсмажену цибулю.
Додамо сіль, перець і перемішати. Начинка готова.
Тепер займемося безпосередньо складанням голубців. Візьмемо наш качан капусти, за допомогою ножа відділимо великі листи.
Жорсткі частини листя зрізаємо.
Викладаємо на край капустяного листа трохи нашої начинки.
Починаємо згортати, як показано на фото.
Підвертаємо ліву сторону.
Потім праву.
Підвертаємо ще раз, і загортаємо голубець до кінця.
Голубець загорнутий! Аналогічним чином загортаємо все решта голубці.
Викладаємо голубці в чавунну каструлю або глибоку велику форму для запікання.
Тепер - час зайнятися соусом. Решта 2 головки цибулі наріжемо кільцями і обсмажити в маслі до золотистого.
Додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння на повільному вогні.
Коли закипить - додаємо дрібно нарізану кріп.
Солимо, додаємо воду, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
Соусом заливаємо голубці. Форму з голубцями ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо близько 90 хвилин (до готовності).
Подаємо голубці гарячими разом зі сметанним соусом.