Рецепт Запечені голубці в сметанному соусі фото

Запечені голубці в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Голубці

Запечені голубці в сметанному соусі - українське традиційне блюдо, коли голубці НЕ гасять, а запікають у духовці. В даному випадку голубці запікаються в сільському сметанному соусі. Смачно, .

Запечені голубці в сметанному соусі - це ще один варіант традиційних українських голубців. В даному випадку ніжний яловичий фарш загорнути в м'який капустяний листок і запечений в ніжному сметанно-цибульному соусі. Передати словами, наскільки це смачно, не уявляється можливим, тому готуйте і насолоджуйтеся самі Дуже рекомендую!

  • Фарш яловичий - 750 грам
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки(2 - в голубці, 2 - в соус)
  • Мал - 1/2 склянки
  • Капуста - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 400 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Кріп - - За смаком
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 2
Мал відварюємо до напівготовності і відкидаємо на друшляк.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 3
Дві головки ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і обсмажуємо в соняшниковій олії до золотистого. Відставляємо.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 4
Тепер прийшов час підготувати капустяне листя. Візьмемо велику каструлю (таку, щоб в неї влізла капуста), покладемо в неї капусту, додамо трохи (півсклянки, не більше) води, поставимо на вогонь і доведемо до кипіння. Потім видалимо верхні жорсткі листя капусти, а качан покладемо назад в каструлю і покіпятіть ще 5-10 хвилин, до википання води.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 5
Поки капуста вариться, приготуємо фарш. Змішаємо фарш і рис.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 6
Додамо обсмажену цибулю.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 7
Додамо сіль, перець і перемішати. Начинка готова.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 8
Тепер займемося безпосередньо складанням голубців. Візьмемо наш качан капусти, за допомогою ножа відділимо великі листи.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 9
Жорсткі частини листя зрізаємо.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 10
Викладаємо на край капустяного листа трохи нашої начинки.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 11
Починаємо згортати, як показано на фото.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 12
Підвертаємо ліву сторону.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 13
Потім праву.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 14
Підвертаємо ще раз, і загортаємо голубець до кінця.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 15
Голубець загорнутий! Аналогічним чином загортаємо все решта голубці.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 16
Викладаємо голубці в чавунну каструлю або глибоку велику форму для запікання.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 17
Тепер - час зайнятися соусом. Решта 2 головки цибулі наріжемо кільцями і обсмажити в маслі до золотистого.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 18
Додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння на повільному вогні.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 19
Коли закипить - додаємо дрібно нарізану кріп.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 20
Солимо, додаємо воду, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 21
Соусом заливаємо голубці. Форму з голубцями ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо близько 90 хвилин (до готовності).
запечені голубці в сметанному соусі - фото крок 22
Подаємо голубці гарячими разом зі сметанним соусом.

Схожі рецепти