Голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - це ситне і смачне блюдо, яке допоможе не тільки урізноманітнити ваш повсякденний стіл, але і накрити святковий. Беріть рецепт на замітку!
Приготувати голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці можна з будь-яким фаршем, вибирайте той, який вам більше подобається. Кількість соусу регулюйте на свій розсуд, все залежить від того, з яким гарніром ви подасте це блюдо. Голубці виходять дуже ніжні, соковиті і смачні! Сподіваюся рецепт вам сподобається!
- Фарш - 500 грам
- Капуста - 1 штука
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1-2 Щепоток
- Вода - 1, 5-2 склянки
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Викладіть фарш в глибоку миску. Додайте нарізаний дрібними кубиками цибулю, промитий рис, сіль і спеції за смаком. Ретельно все перемішайте.
Капусту відваріть в киплячій підсоленій воді, поступово знімаючи верхні листки. Знімайте листочки приблизно кожні 2-3 хвилини (намагайтеся не переварити, особливо якщо це молода капуста), підрізаючи потовщення. Підготовлені листя перекладіть в друшляк і дайте їм трохи охолонути.
Після того, як все буде підготовлено, можна приступати до формування голубців. Викладіть капустяний лист на рівну поверхню і ближче до одного краю, де потовщення, покладіть приблизно 1, 5-2 ст.Л. Фаршу.
Загорніть лист конвертиком, підвернувши краю з боків.
Таким чином сформуйте все голубці.
Обсмажте голубці на сковороді або прямо в чаші мультиварки з двох сторін до легкої рум'яної скоринки.
Для соусу з'єднайте томатну пасту, сметану, сіль, цукор і борошно.
Все перемішайте і цівкою влийте необхідну кількість води.
У чашу мультиварки складіть обсмажені голубці.
Додайте до голубців лаврушку і полийте їх підготовленим соусом. Встановіть програму "гасіння" або "випічка" на одну годину і готуйте до звукового сигналу.
Готові голубці подавайте гарячими з соусом або будь-яким гарніром. Смачного!