Рецепт Курка в томатно-сметанному соусі фото

Курка в томатно-сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

Шукайте нові ідеї для обіду або вечері? А ви знаєте, як зробити курку в томатно-сметанному соусі? Якщо вам ще не доводилося куштувати це апетитне блюдо, тоді записуйте або запам'ятовуйте рецепт.

Існує два варіанти, як приготувати курку в томатно-сметанному соусі. Перший - з попередньою обжарювання овочів і курочки на рослинній олії, а другий, більш дієтичний, передбачає виключно гасіння. Отже, приступимо!


  • Курка - 500 грам
  • Курячий бульйон - 250 мілілітрів
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сушені трави - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цибулина - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Крем - 100 грам
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1
Курочку вимити, обсушити і викласти на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажити трохи на сильному вогні, щоб з'явилася скориночка.
2
Потім курку акуратно зняти зі сковороди і перекласти в сотейник.
3
Цибулину і солодкий перед очистити, нарізати середніми шматочками.
4
Викласти на сковороду, в якій смажилася птах, і обсмажити трохи.
5
Овочі перекласти в сотейник, а на сковороду всипати трохи борошна. В рецепт приготування курки в томатно-сметанному соусі борошно використовується як загущувач, але при бажанні її можна виключити.
6
Коли мука трохи обжарится, влити тонкою цівкою бульйон і розмішати, щоб не з'явилися грудочки.
7
Перелити бульйон в сотейник і відправити його на вогонь.
8
Коли бульйон закипить, додати сметану і томатну пасту. Добре перемішати до однорідної консистенції.
9
Підсолити трохи і додати цукор. Всипати зелень і паприку.
10
Довести все до кипіння і тушкувати на повільному вогні до готовності. Час залежить від розміру шматочків курки.
11
Коли курка в томатно-сметанному соусі в домашніх умовах стала м'якою, її можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню (в даному випадку листочками базиліку).
12
Використовуючи другий варіант приготування, досить скласти всі інгредієнти в сотейник, довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні.
13
Смачного!

Схожі рецепти