Рецепт Фаршировані перці в томатно-сметанному соусі фото

Фаршировані перці в томатно-сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Болгарський перець
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Фарширований перець - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Соковите, ароматне, ситне і смачне. Пропоную рецепт його приготування в томатно-сметанному соусі.

Опис приготування:

Як приготувати фарширований перець ви дізнаєтеся в покроковому описі з фотографіями. У холодну пору року, коли свіжий болгарський перець в наших широтах досить дорогий, можна використовувати заморожений або консервований, як у мене. Я завжди його заготовлював влітку запас саме, щоб фарширувати взимку м'ясним або овочевим фаршем. Блюдо цілком гідно святкового столу.

  • Куряче філе - 250 грам
  • Свинина - 150 грам (м'якоть)
  • Білий батон - 70 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Перець болгарський - 6-7 штук
  • Рис відварний - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка (з гіркою)
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування фаршированого перцю.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 2
Приготуйте фарш для перців. Цибуля ріпчаста очистіть, помийте. Батон замочіть в холодній воді і відіжміть. Пропустіть через м'ясорубку куряче філе, м'якоть свинини, цибуля і естафета.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 3
Фарсі сіль, поперчіть і ретельно перемішайте.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 4
Додайте рис, який слід попередньо відварити в підсоленій воді. Перемішайте фарш.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 5
Наповніть перці фаршем.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 6
У каструлю з товстим дном викладіть томатну пасту і сметану.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 7
Наливати 250-300 мл. Води. Додайте сіль, цукор за смаком і лавровий лист. Борошно розведіть в невеликій кількості холодної води, щоб не було грудочок і додайте в соус, перемішайте.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 8
У томатно-сметанний соус викладіть перці з фаршем.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 9
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте перці 40-45 хвилин до готовності.
фаршировані перці в томатно-сметанному соусі - фото крок 10
Фаршировані перці в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу в будні і свята.

Схожі рецепти