Фаршировані перці в томатно-сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Фарширований перець - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Соковите, ароматне, ситне і смачне. Пропоную рецепт його приготування в томатно-сметанному соусі.
Як приготувати фарширований перець ви дізнаєтеся в покроковому описі з фотографіями. У холодну пору року, коли свіжий болгарський перець в наших широтах досить дорогий, можна використовувати заморожений або консервований, як у мене. Я завжди його заготовлював влітку запас саме, щоб фарширувати взимку м'ясним або овочевим фаршем. Блюдо цілком гідно святкового столу.
- Куряче філе - 250 грам
- Свинина - 150 грам (м'якоть)
- Білий батон - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Перець болгарський - 6-7 штук
- Рис відварний - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка (з гіркою)
Підготуйте інгредієнти для приготування фаршированого перцю.
Приготуйте фарш для перців. Цибуля ріпчаста очистіть, помийте. Батон замочіть в холодній воді і відіжміть. Пропустіть через м'ясорубку куряче філе, м'якоть свинини, цибуля і естафета.
Фарсі сіль, поперчіть і ретельно перемішайте.
Додайте рис, який слід попередньо відварити в підсоленій воді. Перемішайте фарш.
Наповніть перці фаршем.
У каструлю з товстим дном викладіть томатну пасту і сметану.
Наливати 250-300 мл. Води. Додайте сіль, цукор за смаком і лавровий лист. Борошно розведіть в невеликій кількості холодної води, щоб не було грудочок і додайте в соус, перемішайте.
У томатно-сметанний соус викладіть перці з фаршем.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте перці 40-45 хвилин до готовності.
Фаршировані перці в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу в будні і свята.