Рецепт Голубці ледачі в духовці фото

Голубці ледачі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ледачі голубці отримали свою назву тому, що з такими голубцями менше метушні, ніж з традиційними. До того ж, запікати їх будемо в духовці. Ледачі голубці більше нагадують котлети з капустою.

Опис приготування:

Як приготувати голубці ледачі в духовці?

1. Почистіть цибулю і моркву, моркву натріть, цибулю наріжте невеликими кубиками.

2. Обсмажте цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.

3. Відваріть до готовності рис згідно з вказівками на упаковці. Готовий рис відкиньте на друшляк і злийте холодною водою.

4. Капусту нашаткуйте, а потім смужки наріжте кубиками.

5. У мисці змішайте фарш, Мал, смажені цибулю та моркву, нарізану капусту, яйця, сіль і перець. Перемішайте до отримання однорідної маси.

6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложі масла, змоченими у воді руками з фаршу зробіть котлети і обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.

7. Обсмажені голубці викладіть у форму для запікання.

8. Залийте змішаним соусом з томатного пюре і сметани з сіллю і перцем.

9. Запікайте ліниві голубці в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-55 хвилин.

Голубці ледачі в духовці готові!

Смачного!

  • Капуста, коб - 1/2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Мал - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Фарш м'ясний - 550 грам (суміш свинячого і яловичого)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Томатне пюре - 2 склянки (або протерті помідори)
  • Крем - 4 Ст. Ложки
голубці ледачі в духовці - фото крок 1
1. Почистіть цибулю і моркву, моркву натріть, цибулю наріжте невеликими кубиками. Обсмажте цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.
голубці ледачі в духовці - фото крок 2
2. Відваріть до готовності рис згідно з вказівками на упаковці. Готовий рис відкиньте на друшляк і злийте холодною водою.
голубці ледачі в духовці - фото крок 3
3. Капусту нашаткуйте, а потім смужки наріжте кубиками.
голубці ледачі в духовці - фото крок 4
4. У мисці змішайте фарш, Мал, смажені цибулю та моркву, нарізану капусту, яйця, сіль і перець. Перемішайте до отримання однорідної маси.
голубці ледачі в духовці - фото крок 5
5. У сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложі масла, змоченими у воді руками з фаршу зробіть котлети і обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
голубці ледачі в духовці - фото крок 6
6. Обсмажені голубці викладіть у форму для запікання. Залийте змішаним соусом з томатного пюре і сметани з сіллю і перцем.
голубці ледачі в духовці - фото крок 7
7. Запікайте ліниві голубці в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-55 хвилин.
Голубці ледачі в духовці готові! Смачного!

Схожі рецепти