Голубці ледачі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ледачі голубці отримали свою назву тому, що з такими голубцями менше метушні, ніж з традиційними. До того ж, запікати їх будемо в духовці. Ледачі голубці більше нагадують котлети з капустою.
Як приготувати голубці ледачі в духовці?
1. Почистіть цибулю і моркву, моркву натріть, цибулю наріжте невеликими кубиками.
2. Обсмажте цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.
3. Відваріть до готовності рис згідно з вказівками на упаковці. Готовий рис відкиньте на друшляк і злийте холодною водою.
4. Капусту нашаткуйте, а потім смужки наріжте кубиками.
5. У мисці змішайте фарш, Мал, смажені цибулю та моркву, нарізану капусту, яйця, сіль і перець. Перемішайте до отримання однорідної маси.
6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложі масла, змоченими у воді руками з фаршу зробіть котлети і обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
7. Обсмажені голубці викладіть у форму для запікання.
8. Залийте змішаним соусом з томатного пюре і сметани з сіллю і перцем.
9. Запікайте ліниві голубці в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-55 хвилин.
Голубці ледачі в духовці готові!
Смачного!
- Капуста, коб - 1/2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Фарш м'ясний - 550 грам (суміш свинячого і яловичого)
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Томатне пюре - 2 склянки (або протерті помідори)
- Крем - 4 Ст. Ложки
Голубці ледачі в духовці готові! Смачного!