Ледачі голубці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - відмінне блюдо традиційної російської кухні. Це смачно і досить ситно. Але якщо процес здається настільки складним і тривалим, що ви не готові братися за нього, мій рецепт точно для вас!
Перед вами поетапний розповідь про те, як приготувати ліниві голубці в духовці. Це відмінна альтернатива звичному страви, яка не поступається йому за своїми смаковими якостями. До речі, є варіант ще простіше: не формувати котлетки, а просто запекти в духовці суміш з рису, фаршу і овочів. У кулінарній скарбничці цей нескладний і апетитний рецепт точно зайвим не стане!
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Капуста - 1/2 штуки
- Фарш - 450 грам
- Мал - 1/3 склянки
- Томатний соус - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець, часник - За смаком
1. Ось такі продукти ми будемо використовувати. Мал відварити в підсоленій воді до напівготовності. Овочі очистіть і подрібніть. Духовку дозволите і розігрійте до 190 градусів.
2. На сковороду з розігрітою олією викладіть цибулю, морква і селера. Обсмажте хвилин 5, помішуючи. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте капусту і трохи води. Гасіть хвилин 5 на середньому вогні. У глибокій мисці з'єднайте фарш, відварений рис, овочі. Додайте яйце, сіль, перець, часник за смаком. Все перемішайте.
3. Паралельно на окремій сковороді прогрійте томатний соус.
4. З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом.
5. Залийте томатним соусом і відправте в духовку, накривши форму фольгою. Запікайте до готовності близько 40 хвилин.
Смачного!
Смачного!