Рецепт Ледачі голубці в духовці фото

Ледачі голубці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 12-13
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Голубці - відмінне блюдо традиційної російської кухні. Це смачно і досить ситно. Але якщо процес здається настільки складним і тривалим, що ви не готові братися за нього, мій рецепт точно для вас!

Опис приготування:

Перед вами поетапний розповідь про те, як приготувати ліниві голубці в духовці. Це відмінна альтернатива звичному страви, яка не поступається йому за своїми смаковими якостями. До речі, є варіант ще простіше: не формувати котлетки, а просто запекти в духовці суміш з рису, фаршу і овочів. У кулінарній скарбничці цей нескладний і апетитний рецепт точно зайвим не стане!

  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Капуста - 1/2 штуки
  • Фарш - 450 грам
  • Мал - 1/3 склянки
  • Томатний соус - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, перець, часник - За смаком
ледачі голубці в духовці - фото крок 1
1. Ось такі продукти ми будемо використовувати. Мал відварити в підсоленій воді до напівготовності. Овочі очистіть і подрібніть. Духовку дозволите і розігрійте до 190 градусів.
ледачі голубці в духовці - фото крок 2
2. На сковороду з розігрітою олією викладіть цибулю, морква і селера. Обсмажте хвилин 5, помішуючи. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте капусту і трохи води. Гасіть хвилин 5 на середньому вогні. У глибокій мисці з'єднайте фарш, відварений рис, овочі. Додайте яйце, сіль, перець, часник за смаком. Все перемішайте.
ледачі голубці в духовці - фото крок 3
3. Паралельно на окремій сковороді прогрійте томатний соус.
ледачі голубці в духовці - фото крок 4
4. З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом.
ледачі голубці в духовці - фото крок 5
5. Залийте томатним соусом і відправте в духовку, накривши форму фольгою. Запікайте до готовності близько 40 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти