Ледачі голубці шарами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт ідеальний для ледачих любителів голубців. За смаком ліниві голубці, приготовані в духовці, практично не відрізняються від класичних, але заощадять вам купу часу. Смачно і просто!
Чи не зустрічав ще таких людей, які не люблять голубці. Але зустрічав багато тих, які не особливо люблять їх загортати. Хочу поділитися нескладним рецептом приготування ледачих голубців в духовці шарами. Такі ліниві голубці виходять дуже смачними і соковитими і нітрохи не поступаються за смаком класичного варіанту. А якщо взяти форму невелику і глибоку, то можна зробити кілька шарів з овочів і фаршу.
- Капуста - 1 кілограм
- Фарш - 600 грам
- Морква - 2-3 штук
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Мал - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Консервовані помідори - 400 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки (за смаком)
1. В першу чергу добре промиваємо рис і ставимо його варитися до напівготовності.
2. Дрібно шаткуємо капусту.
3. Дрібними шматочками нарізаємо ріпчасту цибулю.
4. Одну морквину тремо на дрібній тертці, другу - на крупній.
5. Морква, натерту на дрібній тертці, додаємо до фаршу. У мене фарш курячо-індюшачий.
6. А морква, натерту на крупній тертці, разом з цибулею викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо кілька хвилин.
7. Потім додаємо капусту і болгарський перець, tusim навколо 5 хвилин, періодично помішуючи.
8. До фаршу з морквою додаємо остиглий рис, сіль і перець за смаком, добре перемішуємо.
9. Форму змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо половину обсмажених овочів. Злегка утрамбуем їх.
10. Потім рівним шарів викладаємо фарш.
11. І другу половину обсмажених овочів.
12. Готуємо заливку: блендером перебиваємо м'якоть помідорів зі сметаною. Можна додати сіль і перець. І виливаємо заливку зверху на овочі.
13. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин (якщо форма велика). Потім знімаємо фольгу і залишаємо запікатися ще хвилин на 15-20.