Гусь в духовці в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Гусь, запечений цілком, - це блюдо завжди було і буде окрасою святкового столу. Рум'яний, ароматний і дуже смачний гусак обов'язково у вас вийде, якщо ви скористаєтеся цим рецептом.
Ви початківець кулінар і хочете здивувати своїх гостей красивим, смачним і ситним блюдом з гусака? Щоб приготувати святкового гусака, запеченого цілком, вам варто лише купити цього самого гусака і, уважно прочитавши цей рецепт, слідувати всім його кроків. У цьому рецепті я детально розповім і покажу, як приготувати гусака в духовці в рукаві. По-моєму, нічого складного, чи не так? Отже, приступимо.
- Гусь - 3 кілограма
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 4-5 штук
- Чорнослив - 100 грам
- Біле сухе вино - 700 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Наведемо нашого гусака в порядок: видалимо пір'я, якщо вони є, ретельно промиємо гусака зсередини і зовні. І виберемо зайвий внутрішній жир.
Змішуємо сіль і перець, гарненько обсипаємо гусака, навіть втираємо цю суміш і всередині і зовні. Потім вкладаємо гусака в міцний пакет без дірочок, заливаємо туди сухе вино. Ретельно зав'язуємо пакет, встряхиваем і викладаємо в будь-яку каструлю або миску. Відправляємо гусака маринуватися годин на 12.
Готуємо начинку для гусака. Promoem і narezhem половинки chernosliv. У яблук видалимо серцевину з насінням, наріжемо яблука на шматки.
Дістаємо гусака з маринаду, споліскуємо під водою. Потім вкладаємо в черевце начинку з яблук і чорносливу.
Зашиваємо черевце ниткою, шию гусака заколюємо за допомогою дерев'яної зубочистки.
Лапки гусака краще перев'язати міцною ниткою.
Змащуємо птицю рослинним маслом і вкладаємо в рукав для запікання.
Під спину гусака в рукав підкладемо ось такі ось "брусочки" з яблук, так спинка гусака НЕ пригоратиме.
Зав'язуємо рукав для запікання, викладаємо гусака в рукаві в форму, в якій він і буде пекти.
Запікаємо гуся в розігрітій до 200 градусів духовці 1 час, потім знижуємо температуру запікання до 170 градусів і готуємо ще 2 годину. Ось такий рум'яний гусак у нас вийшов. Розрізаємо рукав, зливаємо жир, який натопиться з гусака в процесі запікання.