Гусь в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва завжди користується успіхом, будь то сімейний обід або святковий прийом. Я розповім, як приготувати гусака в рукаві, і поділюся секретом, щоб гусяче м'ясо не було жорстким. Заходьте в гості!
Ми ніколи не знаємо вік покупної птиці. Для того, щоб уникнути жорсткого м'яса старої птиці, я завжди замочую її в соляному розчині на ніч. До речі, також поступаю і з качкою. Важливо, гусак повинен поміститися повністю. У мене це 10-літрова каструля. З 1 літр води додаю приблизно 125 грам солі. А для рум'яної і смачною скоринки змастіть шкіру птиці соусом Ткемалі.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Гусь - 2 кілограма
- Сіль - 400 грам
- Соус Ткемалі - 200 грам
- Картопля - 15 штук (середній)
- Яблуко - 2-3 штук
- Кріп сушений - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
Птицю обмити, випатрати, видалити шию. Замочити в соляному розчині на декілька годин, краще на ніч. Якщо гусак не помістився весь в воду, то через деякий час перевернути його.
Вранці обсушити гусака паперовими рушниками, ображати гузку. Натріть птицю зверху і всередині соусом Ткемалі.
Картопля ретельно вимийте, просушіть паперовим рушником, наріжте скибочками, перемішайте з сушеної приправою. Яблука помийте, поріжте на скибочки і помістіть їх всередину гусака.
Гуся помітите в рукав, щільно зав'язаний з одного боку. Картопля розташуйте з боків птиці. Я люблю картоплю, добре пропечений без жиру, тому частина його кладу зверху гусака. Зауважте щільно рукав з іншого боку і відправляйте в розігріту духовку.
Запікайте птицю в духовці при температурі 200 ° С півгодини, потім знизьте температуру до 180С і запікайте ще 2 годину. Готову птицю вийміть з духовки і дайте охолонути близько 15 хвилин.
Подавайте до столу. Смачного!