Гусь з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ваш святковий стіл ще без основного гарячого блюда? тоді, можливо, вам сподобається апетитний, ніжний всередині і з рум'яною скоринкою зовні запечений гусак з картоплею в домашніх умовах.
1. Для початку потрібно вимити й обсушити птицю.
2. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.
3. У невеликій мисці з'єднайте рідкий мед і гірчицю. Додайте масло і як слід все перемішайте.
4. Сумішшю солі, трав і перцю натріть птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в цьому простому рецепті гусака з картоплею можна також спеції і приправи, які вам до душі.
5. Очистіть часник, пропустіть його через прес, а потім додайте в мисочку.
6. Отриманим маринадом натріть гусака як слід. Накрийте і приберіть в холодильник. Найкраще дати йому постояти ніч в маринаді.
7. Перекладіть птицю на деко або в форму для запікання. При бажанні можна всередину помістити овочі або яблука, наприклад.
8. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 2.5-3 годину (час залежить від розміру птиці).
9. Очистіть картопля, наріжте його кубиками.
10. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на сильному вогні картоплю до утворення скоринки. Зніміть зі сковороди і відкладіть в сторону.
11. З гусака зніміть фольгу. Обережно візьміть трохи жиру з дека і полийте їм картоплю. Перемішайте як слід. При необхідності додатково посоліть за смаком.
12. Викладіть картоплю на деко, відправте його в духовку.
13. Запікається гусак з картоплею в домашніх умовах до рум'яної скоринки.
- Гусь - 1 штука
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Картопля - 600 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сушені трави - 1 Ст. Ложка
- Часник - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
2. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.
3. У невеликій мисці з'єднайте рідкий мед і гірчицю. Додайте масло і як слід все перемішайте.
4. Сумішшю солі, трав і перцю натріть птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в цьому простому рецепті гусака з картоплею можна також спеції і приправи, які вам до душі.
5. Очистіть часник, пропустіть його через прес, а потім додайте в мисочку.
6. Отриманим маринадом натріть гусака як слід. Накрийте і приберіть в холодильник. Найкраще дати йому постояти ніч в маринаді.
7. Перекладіть птицю на деко або в форму для запікання. При бажанні можна всередину помістити овочі або яблука, наприклад.
8. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 2.5-3 годину (час залежить від розміру птиці).
9. Очистіть картопля, наріжте його кубиками.
10. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на сильному вогні картоплю до утворення скоринки. Зніміть зі сковороди і відкладіть в сторону.
11. З гусака зніміть фольгу. Обережно візьміть трохи жиру з дека і полийте їм картоплю. Перемішайте як слід. При необхідності додатково посоліть за смаком.
12. Викладіть картоплю на деко, відправте його в духовку.
13. Запікається гусак з картоплею в домашніх умовах до рум'яної скоринки.