Рецепт Гусь з картоплею фото

Гусь з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Ваш святковий стіл ще без основного гарячого блюда? тоді, можливо, вам сподобається апетитний, ніжний всередині і з рум'яною скоринкою зовні запечений гусак з картоплею в домашніх умовах.

Опис приготування:

1. Для початку потрібно вимити й обсушити птицю.

2. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.

3. У невеликій мисці з'єднайте рідкий мед і гірчицю. Додайте масло і як слід все перемішайте.

4. Сумішшю солі, трав і перцю натріть птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в цьому простому рецепті гусака з картоплею можна також спеції і приправи, які вам до душі.

5. Очистіть часник, пропустіть його через прес, а потім додайте в мисочку.

6. Отриманим маринадом натріть гусака як слід. Накрийте і приберіть в холодильник. Найкраще дати йому постояти ніч в маринаді.

7. Перекладіть птицю на деко або в форму для запікання. При бажанні можна всередину помістити овочі або яблука, наприклад.

8. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 2.5-3 годину (час залежить від розміру птиці).

9. Очистіть картопля, наріжте його кубиками.

10. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на сильному вогні картоплю до утворення скоринки. Зніміть зі сковороди і відкладіть в сторону.

11. З гусака зніміть фольгу. Обережно візьміть трохи жиру з дека і полийте їм картоплю. Перемішайте як слід. При необхідності додатково посоліть за смаком.

12. Викладіть картоплю на деко, відправте його в духовку.

13. Запікається гусак з картоплею в домашніх умовах до рум'яної скоринки.

  • Гусь - 1 штука
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Картопля - 600 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Сушені трави - 1 Ст. Ложка
  • Часник - За смаком
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку потрібно вимити й обсушити птицю.

2. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.

3. У невеликій мисці з'єднайте рідкий мед і гірчицю. Додайте масло і як слід все перемішайте.

4. Сумішшю солі, трав і перцю натріть птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в цьому простому рецепті гусака з картоплею можна також спеції і приправи, які вам до душі.

5. Очистіть часник, пропустіть його через прес, а потім додайте в мисочку.

6. Отриманим маринадом натріть гусака як слід. Накрийте і приберіть в холодильник. Найкраще дати йому постояти ніч в маринаді.

7. Перекладіть птицю на деко або в форму для запікання. При бажанні можна всередину помістити овочі або яблука, наприклад.

8. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 2.5-3 годину (час залежить від розміру птиці).

9. Очистіть картопля, наріжте його кубиками.

10. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на сильному вогні картоплю до утворення скоринки. Зніміть зі сковороди і відкладіть в сторону.

11. З гусака зніміть фольгу. Обережно візьміть трохи жиру з дека і полийте їм картоплю. Перемішайте як слід. При необхідності додатково посоліть за смаком.

12. Викладіть картоплю на деко, відправте його в духовку.

13. Запікається гусак з картоплею в домашніх умовах до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти