Шашлик (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик- це смажене на багатті м'ясо, просочене ароматним димком. Для приготування це чудесного страви я використовую дуже простий рецепт. Ділюся!
Як приготувати шашлик щоб він вийшов ніжним і м'яким? Дуже легко і просто. Головне правильно замаринувати м'ясо. Я використовую дуже простий рецепт: ріпчаста цибуля і спеції ось все що потрібно. Маринуватися м'ясо повинно не менше 6 годин, а краще всю ніч. М'ясо виходить - просто пальчики оближеш! Ідеально подавати зі свіжими овочам і зеленню.
- Свинна шия - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Червоний перець мелений - 1/4 чайних ложки
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
1
М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Поріжте на шматочки середньої величини.
2
Цибуля чистий, промийте і наріжте кільцями.
3
Складіть м'ясо в глибоку миску, додайте цибулю і спеції. Гарненько все перемішайте, щоб цибуля пустила сік.
4
Поставте МСКУ з шашликом в холодильник маринуватися на 6-8 годин.
5
Коли м'ясо промаринувалося, нанизуйте м'ясо на шампура, чергуючи з кільцями цукіні або болгарського перцю.
6
Смажте на відкритому вогні на мангалі або барбекю хвилин 20-25. Залежно від величини шматочків м'яса.
7
Смачного!