Щи з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
У кожному будинку готують щі, при цьому готують по-різному. У моїй родині за рецептом, як приготувати борщ з квашеною капустою, готують вже кілька поколінь. Це смачно, ситно і не вимагає особливих навичок.
Суп виходить дуже наваристим, ситним і ароматним. Обов'язково використовуйте свинячі ребра з пристойною кількістю м'яса і жиру. Якщо любите, щоб щі були з яскраво вираженою кислинкою, додайте в кінці приготування сік з квашеної капусти.
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 4 штуки
- Селера стебло - 2 штуки
- Картопля - 2-4 штук
- Часник - 2 зубчики
- Свинячі реберця - 900 грам
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- Яловичий бульйон - 4 L
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Бекон - 4 штуки
- Свіжа капуста - 1 штука (маленька)
- Квашена капуста - 450 грам
- Петрушка - 1 пучок (для гарніру)
- Крем - 2 Ст. Ложки (для гарніру)
1
У посуді з товстим дном на великому вогні підсмажте свинячі ребра. Вони повинні дати жир і добре зарум'яниться. Перекладіть ребра в інший посуд.
2
У цьому ж казанку обсмажте шматочки бекону, щоб вони розтопили більшу частину свого жиру.
3
Картопля необхідно помити і почистити. Наріжте його великими шматками. Моркву очистіть і наріжте кільцями. Лук подрібніть ножем, а селера наріжте на невеликі шматочки.
4
Всі нарізані овочі відправте в казанок до бекону, видавіть туди часник. Обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорим.
5
Потім додайте нарізану свіжу капусту, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин, поки вона не стане м'якою.
6
Слідом за нею відправте квашену капусту, томатний соус, паприка, лавровий лист і цукор. Поверніть в казанок свинячі ребра, залийте все яловичого бульйону. Варіть на повільному вогні близько 2 годин, поки м'ясо не почне легко відділятися від кістки.
7
Вийміть ребра з щей, наріжте м'ясо і поверніть його назад в суп. Подавайте зі сметаною і зеленню.