Рецепт Щи з квашеною капустою фото

Щи з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста , Квашена капуста
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 30 хв.

У кожному будинку готують щі, при цьому готують по-різному. У моїй родині за рецептом, як приготувати борщ з квашеною капустою, готують вже кілька поколінь. Це смачно, ситно і не вимагає особливих навичок.

Опис приготування:

Суп виходить дуже наваристим, ситним і ароматним. Обов'язково використовуйте свинячі ребра з пристойною кількістю м'яса і жиру. Якщо любите, щоб щі були з яскраво вираженою кислинкою, додайте в кінці приготування сік з квашеної капусти.

  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 4 штуки
  • Селера стебло - 2 штуки
  • Картопля - 2-4 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Свинячі реберця - 900 грам
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • Яловичий бульйон - 4 L
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Бекон - 4 штуки
  • Свіжа капуста - 1 штука (маленька)
  • Квашена капуста - 450 грам
  • Петрушка - 1 пучок (для гарніру)
  • Крем - 2 Ст. Ложки (для гарніру)
1
У посуді з товстим дном на великому вогні підсмажте свинячі ребра. Вони повинні дати жир і добре зарум'яниться. Перекладіть ребра в інший посуд.
2
У цьому ж казанку обсмажте шматочки бекону, щоб вони розтопили більшу частину свого жиру.
3
Картопля необхідно помити і почистити. Наріжте його великими шматками. Моркву очистіть і наріжте кільцями. Лук подрібніть ножем, а селера наріжте на невеликі шматочки.
4
Всі нарізані овочі відправте в казанок до бекону, видавіть туди часник. Обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорим.
5
Потім додайте нарізану свіжу капусту, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин, поки вона не стане м'якою.
6
Слідом за нею відправте квашену капусту, томатний соус, паприка, лавровий лист і цукор. Поверніть в казанок свинячі ребра, залийте все яловичого бульйону. Варіть на повільному вогні близько 2 годин, поки м'ясо не почне легко відділятися від кістки.
7
Вийміть ребра з щей, наріжте м'ясо і поверніть його назад в суп. Подавайте зі сметаною і зеленню.

Схожі рецепти