Деруни з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам спробувати мої деруни, вони не тільки з тертої картоплі, але і з квашеною капустою, цибулею. Дуже ситно і смачно, особливо зі сметаною або гострої аджикою.
Розповім вам, як приготувати "деруни з квашеною капустою", повірте, нічого складного немає, а як смачно виходить! Деякі господині в деруни додають замість борошна крохмаль, якщо ви з їх числа, то сміливо замінюйте борошно крохмалем. Я ж більше люблю борошно, додаю її трохи, приблизно 3 столових ложки з гіркою. Квашена капуста у мене в міру кисла, що позитивно позначилося на смак готових дерунів, зі сметаною було гармонійно. Пробуйте, діліться враженнями і своїми кулінарними хитрощами!
- Квашена капуста - 1 Склянка
- Картопля - 5-6 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (орієнтуйтеся за розміром цибулини)
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Капусту відіжміть від соку, порубати ножем дрібно, додайте до неї очищений і порізаний дрібно цибулю.
3. Картопля натріть на дрібній тертці, додайте до капусти і цибулі.
4. Покладіть сире яйце, додайте борошно, сіль-перець за смаком.
5. Перемішайте добре.
6. Розігрійте сковороду, налийте зовсім трохи олії, столовою ложкою покладіть картопляну масу і смажте до красивої золотистої скоринки. Лопаткою переверніть деруни і обсмажте з іншого боку. Вогонь мінімальний, кришкою накривати не потрібно.
7. Готово!
8. Полийте деруни сметаною і подайте з гострою аджикою. Приємного!