Рецепт Борщ з квашеною капустою фото

Борщ з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста
Пісні страви
На обід
Супи , Кисле
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Класичний рецепт борщу з квашеною капустою порадує вас не тільки багатим смаком і ароматом цього популярного страви, але і великою кількістю вітамінів в кожній ложці!

Опис приготування:

Взимку борщ з квашеною капустою - штука просто незамінна. У хрусткою квашеній капусті набагато більше корисних для організму речовин, ніж в зів'ялих качанах так званої свіжої - один вітамін С чого варто! А смак у такого борщу виходить дуже цікавий, кисло-солодкий, насичений. Загалом, якщо ви не знаєте, як приготувати борщ з квашеною капустою, то неодмінно варто дізнатися! :)

До речі, приготувати його можна і без м'яса. Наприклад, з грибами - вийде не менш поживно і цілком підійде для пісного меню.

  • Яловичина на кістці - 0, 5 кілограма
  • Капуста квашена - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець запашний горошком - 3-4 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цукор - За смаком
борщ з квашеною капустою - фото крок 1
Яловичину залити холодною водою і поставити на середній вогонь. Зняти піну, зменшити вогонь до мінімуму, посолити і варити до повної готовності м'яса - воно повинно легко відділятися від кісток.
борщ з квашеною капустою - фото крок 2
Розігріти в сковороді трохи рослинного масла і злегка обсмажити в ньому натерту на крупній тертці або нарізану соломкою буряк. Потім додати томатну пасту, півсклянки капустяного розсолу і тушкувати під кришкою на повільному вогні до м'якості. При необхідності додати трохи води.
борщ з квашеною капустою - фото крок 3
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Обсмажити до золотистого кольору.
борщ з квашеною капустою - фото крок 4
Додати терту або нарізану соломкою моркву.
Гасити на середньому вогні хвилин 5 (якщо морква не дуже соковита, можна прикрити кришкою).
борщ з квашеною капустою - фото крок 5
Капусту віджати і додати в сковороду з цибулею і морквою. Обсмажувати до тих пір, поки капуста не почне прихоплюватися. Після цього додати трохи води і розсолу і тушкувати під кришкою кілька хвилин.
борщ з квашеною капустою - фото крок 6
У каструлю з м'ясом викласти очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю.
борщ з квашеною капустою - фото крок 7
Додати в каструлю всі овочі, лавровий лист і перець горошком.
борщ з квашеною капустою - фото крок 8
Томити борщ на самому повільному вогні 10-15 хвилин. Спробувати - якщо занадто кислий, додати трохи цукру.
Перед самим закінченням приготування вийняти лавровий лист і заправити подрібненим часником.
Подавати гарячим, зі сметаною.

Схожі рецепти