Борщ з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт борщу з квашеною капустою порадує вас не тільки багатим смаком і ароматом цього популярного страви, але і великою кількістю вітамінів в кожній ложці!
Взимку борщ з квашеною капустою - штука просто незамінна. У хрусткою квашеній капусті набагато більше корисних для організму речовин, ніж в зів'ялих качанах так званої свіжої - один вітамін С чого варто! А смак у такого борщу виходить дуже цікавий, кисло-солодкий, насичений. Загалом, якщо ви не знаєте, як приготувати борщ з квашеною капустою, то неодмінно варто дізнатися! :)
До речі, приготувати його можна і без м'яса. Наприклад, з грибами - вийде не менш поживно і цілком підійде для пісного меню.
- Яловичина на кістці - 0, 5 кілограма
- Капуста квашена - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець запашний горошком - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - За смаком
Яловичину залити холодною водою і поставити на середній вогонь. Зняти піну, зменшити вогонь до мінімуму, посолити і варити до повної готовності м'яса - воно повинно легко відділятися від кісток.
Розігріти в сковороді трохи рослинного масла і злегка обсмажити в ньому натерту на крупній тертці або нарізану соломкою буряк. Потім додати томатну пасту, півсклянки капустяного розсолу і тушкувати під кришкою на повільному вогні до м'якості. При необхідності додати трохи води.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Обсмажити до золотистого кольору.
Додати терту або нарізану соломкою моркву.
Гасити на середньому вогні хвилин 5 (якщо морква не дуже соковита, можна прикрити кришкою).
Гасити на середньому вогні хвилин 5 (якщо морква не дуже соковита, можна прикрити кришкою).
Капусту віджати і додати в сковороду з цибулею і морквою. Обсмажувати до тих пір, поки капуста не почне прихоплюватися. Після цього додати трохи води і розсолу і тушкувати під кришкою кілька хвилин.
У каструлю з м'ясом викласти очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю.
Додати в каструлю всі овочі, лавровий лист і перець горошком.
Томити борщ на самому повільному вогні 10-15 хвилин. Спробувати - якщо занадто кислий, додати трохи цукру.
Перед самим закінченням приготування вийняти лавровий лист і заправити подрібненим часником.
Подавати гарячим, зі сметаною.
Перед самим закінченням приготування вийняти лавровий лист і заправити подрібненим часником.
Подавати гарячим, зі сметаною.