Борщ з квашеною капустою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний борщ ідеально підходить для обіду, особливо якщо ви готуєте його з квашеною капустою і квасолею, не забувши подати з пампушками або несолодкої випічкою до столу. Особливо смачний він зі сметаною.
Навряд чи хтось зможе відязикатися в обід від гарячого і апетитного борщу, приготованого з квасолею по всім правилам кулінарного майстерності нехай навіть без м'ясних складових. Ви можете доповнити таке блюдо відвареним м'ясом, ковбасою, бужениною і т.Д., не забуваючи про соуси.
- Картопля - 3 штуки
- Буряк - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квасоля - 5 Ст. Ложок (відварна)
- Капуста квашена - 200 грам
- Вода - 1, 5 L
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Картопля очистіть від шкірки, промийте у воді і наріжте середніми кубиками. Викладіть в каструлю, залийте теплою водою і відваріть протягом 15 хвилин.
Буряк і моркву очистіть від шкірки, промийте і натріть на тертці з дрібними або великими вічками.
Очистіть ріпчасту цибулю, промийте його у воді і наріжте дрібними кубиками. Отпассеруйте нарізку на сковороді в прогрітому рослинному маслі близько 1-2 хвилин до рум'яності.
Додайте морквяний і бурякову масу, обсмажте ще 1-2 хвилини.
Викладіть зажарку в каструлю з картоплею і перемішайте. Додати сіль, всипте цукор і додайте лаврове листя. Відваріть приблизно 5-6 хвилин.
Додайте відварну або консервовану квасолю без маринаду.
Останньою додайте в ємність промиту квашену капусту. Варіть борщ приблизно 2 хвилини, і спробуйте блюдо на смак. Якщо капуста не досить кисла, то влийте пару крапель оцту або додайте дрібку лимонної кислоти.
Розлийте блюдо в глибокі тарілки і подайте до столу гарячим. За бажанням присипте подрібненою зеленню і викладіть сметану або майонез.