Рецепт Пісний борщ з квашеною капустою фото

Пісний борщ з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста
Пісні страви
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Ароматний і смачний борщ можна приготувати і в дні Посту, наприклад, з квашеною капустою і овочевий засмажкою. Пам'ятайте, що капусту необхідно додавати в самому кінці, щоб вона залишалася хрустка.

Опис приготування:

Пісний борщ з квашеною капустою виходить не менш смачним, ніж відварений на м'ясному бульйоні. Його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Подати гаряче можна з пісним майонезом, наприклад, з яблук або насіння, але обов'язково з хлібом або інший несолодкої випічкою.

  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля зелена - 0, 5 пучка
  • Капуста квашена - 120 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет 6% - 1 Чайна ложка
  • Зелень кропу - 0, 25 пучка
  • Часник - 1-2 зубчиків
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 2
Картопля очистіть від шкірки, промийте у воді і наріжте кубиками. Висипати нарізку в каструлю або казан, залийте теплою водою і посоліть, додайте лаврове листя. Помістіть каструлю на плиту і відваріть картоплю 10 хвилин, видаляючи піну.
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 3
Очистіть від шкірки буряк і морква, промийте і натріть овочі на тертці з великими вічками або наріжте дрібними кубиками. Отпассеруйте нарізки в рослинному маслі, прогрів його на сковороді. Використовуючи ріпчасту цибулю, також його наріжте і обсмажте протягом 4-5 хвилин.
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 4
Викладіть овочеву зажарку в каструлю з картоплею, акуратно перемішайте і всипте цукор. Відваріть приблизно 5-6 хвилин.
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 5
Промийте квашену капусту, викладіть її в каструлю. Якщо вона не кислувато на смак, обов'язково додайте столовий оцет, інакше капуста вбере колір страви в себе, борщ стане не бордовим, а коричневим!
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 6
Відразу ж слідом за квашеною капустою відправте в каструлю подрібнену промиту зелень цибулі, кропу і петрушки. Очистіть і спресуйте зубчик часнику. Відваріть борщ ще 1-2 хвилини.
пісний борщ з квашеною капустою - фото крок 7
Розлийте гарячий борщ по тарілках, викладіть пісний майонез і подайте до столу з хлібом.

Схожі рецепти