Пісний борщ з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і смачний борщ можна приготувати і в дні Посту, наприклад, з квашеною капустою і овочевий засмажкою. Пам'ятайте, що капусту необхідно додавати в самому кінці, щоб вона залишалася хрустка.
Пісний борщ з квашеною капустою виходить не менш смачним, ніж відварений на м'ясному бульйоні. Його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Подати гаряче можна з пісним майонезом, наприклад, з яблук або насіння, але обов'язково з хлібом або інший несолодкої випічкою.
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля зелена - 0, 5 пучка
- Капуста квашена - 120 грам
- Вода - 1, 5 L
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Зелень кропу - 0, 25 пучка
- Часник - 1-2 зубчиків
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Картопля очистіть від шкірки, промийте у воді і наріжте кубиками. Висипати нарізку в каструлю або казан, залийте теплою водою і посоліть, додайте лаврове листя. Помістіть каструлю на плиту і відваріть картоплю 10 хвилин, видаляючи піну.
Очистіть від шкірки буряк і морква, промийте і натріть овочі на тертці з великими вічками або наріжте дрібними кубиками. Отпассеруйте нарізки в рослинному маслі, прогрів його на сковороді. Використовуючи ріпчасту цибулю, також його наріжте і обсмажте протягом 4-5 хвилин.
Викладіть овочеву зажарку в каструлю з картоплею, акуратно перемішайте і всипте цукор. Відваріть приблизно 5-6 хвилин.
Промийте квашену капусту, викладіть її в каструлю. Якщо вона не кислувато на смак, обов'язково додайте столовий оцет, інакше капуста вбере колір страви в себе, борщ стане не бордовим, а коричневим!
Відразу ж слідом за квашеною капустою відправте в каструлю подрібнену промиту зелень цибулі, кропу і петрушки. Очистіть і спресуйте зубчик часнику. Відваріть борщ ще 1-2 хвилини.
Розлийте гарячий борщ по тарілках, викладіть пісний майонез і подайте до столу з хлібом.