Щи з грибами і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Щи з грибами і квасолею - незвичайна варіація цього блюда, дуже популярна в Україні та Польщі. Приготувати ці щі нескладно, подавати можна і холодними, і гарячими. Відкрийте для себе закарпатську кухню!
Відразу скажу, що приготувати борщ з грибами і квасолею без попередньої підготовки у вас не вийде, - і сушені гриби, і квасоля потрібно попередньо замочити хоча б на 5 годин, так що краще відкладіть готування до ранку, як раз до обіду щі настоятися Отже, і гриби і квасоля підготовлені, тепер-то вже можемо починати.
Рецепт щей з грибами і квасолею:
1. Картопля моєму, чистим, і нарізаємо брусочками або шматочками, хто як любить. Ставимо на плиту каструлю з водою, а тим часом окремо обсмажуємо картопля на рослинній олії до напівготовності, після чого опускаємо в воду, як тільки вона закипить.
2. Тепер всі інші овочі. Селера, морквину і цибулю дрібно шаткуємо, або подрібнити в блендері. Обсмажуємо в тій же сковороді з маслом, де була картопля.
3. Як тільки цибуля стане золотистим, кидаємо нашу овочеву зажарку в бульйон разом із залишками масла. Туди ж додамо і гриби. Zasekaem 10 хвилин, і варимо на повільному вогні.
4. Тим часом частина вареної квасолі відправимо в блендер, і подрібнюємо разом з невеликою кількістю бульйону (можна зачерпнути прямо з каструлі).
5. Відправляємо наше квасолеві пюре в бульйон, і варимо все разом ще 3-5 хвилин. Як тільки дійде до кипіння, - вимикаємо і тримаємо під кришкою ще кілька хвилин.
Готово! При подачі прикрасити залишилася цілою квасолею і зеленню, а також додати сметану. Такий класичний рецепт щей з грибами і квасолею по-закарпатськи звичайно ж вимагає готування в казані, але, скажу вам, і в звичайній каструлі виходить нічим не гірше, так що не хвилюйтеся з цього приводу. Смачного!
- Картопля - 4 штуки
- Квасоля - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Гриби білі сушені - 300 грам (можна свіжі)
- Вода - 3 L
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Перець горошком - 5 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
Рецепт щей з грибами і квасолею:
1. Картопля моєму, чистим, і нарізаємо брусочками або шматочками, хто як любить. Ставимо на плиту каструлю з водою, а тим часом окремо обсмажуємо картопля на рослинній олії до напівготовності, після чого опускаємо в воду, як тільки вона закипить.
2. Тепер всі інші овочі. Селера, морквину і цибулю дрібно шаткуємо, або подрібнити в блендері. Обсмажуємо в тій же сковороді з маслом, де була картопля.
3. Як тільки цибуля стане золотистим, кидаємо нашу овочеву зажарку в бульйон разом із залишками масла. Туди ж додамо і гриби. Zasekaem 10 хвилин, і варимо на повільному вогні.
4. Тим часом частина вареної квасолі відправимо в блендер, і подрібнюємо разом з невеликою кількістю бульйону (можна зачерпнути прямо з каструлі).
5. Відправляємо наше квасолеві пюре в бульйон, і варимо все разом ще 3-5 хвилин. Як тільки дійде до кипіння, - вимикаємо і тримаємо під кришкою ще кілька хвилин.
Готово! При подачі прикрасити залишилася цілою квасолею і зеленню, а також додати сметану. Такий класичний рецепт щей з грибами і квасолею по-закарпатськи звичайно ж вимагає готування в казані, але, скажу вам, і в звичайній каструлі виходить нічим не гірше, так що не хвилюйтеся з цього приводу. Смачного!