Рецепт Борщ з грибами і квасолею фото

Борщ з грибами і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, Корисний обід
Супи

Борщ з грибами і квасолею - це справжнє джерело протеїнів для вегетаріанців і дуже ситне блюдо для тих, хто дотримується посту. Класичний рецепт борщу з грибами і квасолею - від нашого столу до вашого!

Однією тарілки такого борщу вистачить, щоб зарядити організм калоріями до самого вечора! Так що сміливо готуйте його для своїх чоловіків - голодними вони не залишаться; ).

Борщ з грибами і квасолею хороший взимку в гарячому вигляді, а влітку - в холодному. Більш того - в липневу спеку спробуйте додати в нього крижаної крихти, і вам ніяких гаспачо не захочеться! :)

Єдине, що хочу застерегти - я картоплю в такий борщ не кладу. На мій погляд, занадто важким виходить поєднання грибів, квасолі, капусти і картоплі (особливо, для дитячого шлунка). Так що картоплю я не додаю, і вважаю це цілком виправданим: не так уже й давно з'явився цей чудо-коренеплід російською столі - а до цього моменту століттями варили щі та борщі без всякої картоплі; ). Але ви, зрозуміло, можете картопля в борщ покласти - рецепт приготування борщу з грибами і квасолею цілком допускає імпровізацію! :)


  • Квасоля - 1, 5 склянки
  • Гриби - 0, 5 кілограма
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Буряк - 2-3 штук
  • Помідори - 3-5 штук
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Капуста - 1 кілограм
  • Корінь петрушки - 1 штука (опціонально, якщо використовуєте, то ріжте соломкою і обсмажують разом з цибулею і морквою)
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Зелень петрушки і кропу - За смаком (я люблю побільше; ))
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Рослинна олія - За смаком
  • Болгарський перець - 1-2 штук (опціонально - я не обсмажую, а ріжу тонкою соломкою і закладаю в борщ хвилин за 10 до готовності)
борщ з грибами і квасолею - фото крок 1
Квасоля промити залити водою і довести до кипіння.
Потім воду злити, налити нову і варити квасолю до готовності.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 2
Гриби вимити, нарізати. У невеликій каструлі закип'ятити воду і опустити гриби. Варити хвилин 10, після чого відкинути гриби на друшляк, а відвар влити в каструлю з квасолею.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 3
Цибуля очистити і дрібно нарізати.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 4
Морква нарізати соломкою.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 5
Буряк теж.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 6
У кількох ложках рослинного масла спасерувати цибулю і моркву.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 7
Потім додати буряк. Обсмажувати ще хвилин 5 на досить сильному вогні - буряк повинна почати прихоплюватися.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 8
Додати подрібнені (протерті або нарізані) помідори, томатну пасту, сіль. Цукор і червоний перець. Перемішати, зменшити вогонь і готувати до помітного википання рідини.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 9
Перевірити квасоля - якщо вона вже майже зварилася, але все ще твердоватим, то пора додавати капусту. Її треба нашаткувати і відправити в каструлю.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 10
У невеликій кількості масла обсмажити відварені до напівготовності гриби.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 11
Викласти їх в томатну зажарку, перемішати і вимкнути вогонь.
Коли капуста досягне стадії "свисания з ложки" - викласти зажарку з грибами в каструлю. Посолити, додати лавровий лист і варити на повільному вогні під кришкою до повної готовності всіх інгредієнтів.
борщ з грибами і квасолею - фото крок 12
Для 5 хвилин до закінчення приготування додати подрібнені часник і зелень. Дати борщу відпочити під кришкою хоча б півгодини, після чого розливати по тарілках і подавати на стіл - з житнім хлібом, сметаною і чарочкою домашньої перцівки! ;).

Схожі рецепти