Борщ з грибами і квасолею

Борщ з грибами і квасолею
Кількість порцій: 5-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Борщ з грибами і квасолею — це справжнє джерело протеїнів для вегетаріанців і дуже ситне блюдо для тих, хто дотримується посту. Класичний рецепт борщу з грибами і квасолею — від нашого столу до вашого!

опис приготування:

Однією тарілки такого борщу вистачить, щоб зарядити організм калоріями до самого вечора! Так що сміливо готуйте його для своїх чоловіків — голодними вони не залишаться;).

Борщ з грибами і квасолею хороший взимку в гарячому вигляді, а влітку — в холодному. Більш того — в липневу спеку спробуйте додати в нього крижаної крихти, і вам ніяких гаспачо не захочеться!:)

Єдине, що хочу застерегти — я картоплю в такий борщ не кладу. На мій погляд, занадто важким виходить поєднання грибів, квасолі, капусти і картоплі (особливо, для дитячого шлунка). Так що картоплю я не додаю, і вважаю це цілком виправданим: не так уже й давно з'явився цей чудо-коренеплід російською столі — а до цього моменту століттями варили щі та борщі без всякої картоплі;). але ви, зрозуміло, можете картопля в борщ покласти — рецепт приготування борщу з грибами і квасолею цілком допускає імпровізацію!:)


  • квасоля— 1,5 склянки
  • гриби— 0,5 кілограма
  • Цибуля— 1-2 штук
  • морква— 1-2 штук
  • Буряк— 2-3 штук
  • помідори— 3-5 штук
  • Томатна паста— 3-4 Ст. ложок
  • капуста— 1 кілограм
  • Корінь петрушки— 1 штука(опціонально, якщо використовуєте, то ріжте соломкою і обсмажують разом з цибулею і морквою)
  • сіль— За смаком
  • цукор— За смаком
  • Перець червоний мелений— За смаком
  • Зелень петрушки і кропу— За смаком(я люблю побільше;))
  • часник— 3-5 зубчиків
  • Рослинна олія— За смаком
  • Болгарський перець— 1-2 штук(опціонально — я не обсмажую, а ріжу тонкою соломкою і закладаю в борщ хвилин за 10 до готовності)
Борщ з грибами і квасолею - фото крок 1 Квасоля промити залити водою і довести до кипіння.
Потім воду злити, налити нову і варити квасолю до готовності.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 2 гриби вимити, нарізати. У невеликій каструлі закип'ятити воду і опустити гриби. варити хвилин 10, після чого відкинути гриби на друшляк, а відвар влити в каструлю з квасолею.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 3 Цибуля очистити і дрібно нарізати.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 4 Морква нарізати соломкою.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 5 буряк теж.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 6 У кількох ложках рослинного масла спасерувати цибулю і моркву.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 7 Потім додати буряк. Обсмажувати ще хвилин 5 на досить сильному вогні — буряк повинна почати прихоплюватися.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 8 Додати подрібнені (протерті або нарізані) помідори, томатну пасту, сіль. цукор і червоний перець. перемішати, зменшити вогонь і готувати до помітного википання рідини.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 9 перевірити квасоля — якщо вона вже майже зварилася, але все ще твердоватим, то пора додавати капусту. Її треба нашаткувати і відправити в каструлю.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 10 У невеликій кількості масла обсмажити відварені до напівготовності гриби.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 11 Викласти їх в томатну зажарку, перемішати і вимкнути вогонь.
Коли капуста досягне стадії "; свисания з ложки" — викласти зажарку з грибами в каструлю. посолити, додати лавровий лист і варити на повільному вогні під кришкою до повної готовності всіх інгредієнтів.

Борщ з грибами і квасолею - фото крок 12 для 5 хвилин до закінчення приготування додати подрібнені часник і зелень. Дати борщу відпочити під кришкою хоча б півгодини, після чого розливати по тарілках і подавати на стіл — з житнім хлібом, сметаною і чарочкою домашньої перцівки!;).

Схожі рецепти

Борщ з квасолею і м'ясом

Борщ з квасолею і м'ясом

Які інгредієнти входять в класичний борщ? Майже всі знають, що це м'ясо, капуста, буряк, картопля і деякі інші овочі. Але що, якщо я вам запропоную альтернативний варіант? Дивіться самі! опис приготування: Пропоную вам рецепт, в якому описано, як приготувати борщ з квасолею та м'ясом в мультив...

читати далі
Борщ з квасолею в мультиварці

Борщ з квасолею в мультиварці

Пропоную вам ще одну варіацію класичного рецепту борщу з квасолею в мультиварці. Такий борщ відрізняється насиченим смаком, швидкістю готування і дієтично, так як готується без м'яса. рекомендую! опис приготування: Такий легкий рецепт приготування борщу з квасолею в мультиварці сподобається вс...

читати далі
Борщ з квасолею

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею — коронна страва українських кулінарів. А якщо ще з салом, що свіжа цибуля, до chesnochnиmi pompushkami… опис приготування: Єдино вірного і правильно рецепта борщу сьогодні не існує — скільки кулінарів, стільки і варіацій рецепта українського борщу. Традиційно борщ вариться на ...

читати далі
Борщ з консервованою квасолею

Борщ з консервованою квасолею

Хочу поділитися з вами відмінним варіантом, як приготувати борщ з консервованою квасолею. ароматний, дуже апетитний і ситний — прекрасна ідея для повноцінного обіду. опис приготування: Хочу звернути вашу увагу на те, що перед вами пісний борщ з консервованою квасолею, однак при бажанні ви може...

читати далі
Борщ з куркою і квасолею

Борщ з куркою і квасолею

борщ — одне з найпопулярніших перших страв на наших обідніх столах. Не дарма кажуть: & Quot; Сто господинь- сто борщів ";. У кожного є свій улюблений. Але сьогодні я приготувала борщ з куркою і квасолею. опис приготування: Як і багато я варю борщ по-своєму. У мене він не жирний, НЕ наваристий,...

читати далі