Борщ з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Борщ з квасолею - коронна страва українських кулінарів. А якщо ще з салом, що свіжа цибуля, до chesnochnиmi pompushkami…
Єдино вірного і правильно рецепта борщу сьогодні не існує - скільки кулінарів, стільки і варіацій рецепта українського борщу. Традиційно борщ вариться на м'ясі, проте здавна існував і православний пісний варіант цієї страви - борщ з квасолею. Квасоля в відсутності м'яса робить борщ більш ситним. Подавати борщ з квасолею найкраще з солоним салом, чорним хлібом, свіжою зеленню, часником і українськими помпушки - часниковими булочками. Смачного, як кажуть українці!
- Говяжья грудинка - 250 грам
- Kartofelina - 5 штук
- Квасоля - 2 склянки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста - 300 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Томатне пюре - 30 грам
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
Беремо сковороду, кладемо туди соломкою нарізану буряк, наливаємо воду, оцет і томатне пюре. tusim 10-15 хвилин до напівготовності буряка.
Морква теж нарізаємо соломкою і обсмажуємо в рослинному маслі до напівготовності.
З яловичої грудинки робимо бульйон, коли той наполовину готовий - кладемо в нього нашатковану капусту.
Доводимо бульйон з капустою до кипіння, кладемо туди кубиками нарізану картоплю, через 5 хвилин туди ж кладемо соломками нарізаний болгарський перець.
Для 5 хвилин до готовності картоплі кладемо в борщ вже готову квасолю (квасоля спершу замочують на ніч, а потім відварюють півтори години в воді).
Нарешті, за кілька хвилин до закінчення варіння додаємо в каструлю підготовлену нами буряк і обсмажену моркву. Варимо ще 2-3 хвилини, потім накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Готово!