Рецепт Щи з болгарським перцем фото

Щи з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Щи з болгарським перцем радують в будь-який час року. Особливо смачні щі виходять в сезон овочів. Це - корисне і ситне блюдо для всієї родини. Щи з болгарським перцем залишаються смачними кілька днів.

Від класичних щей щі з болгарським перцем відрізняються тільки наявністю перчика. Варити ми їх будемо зі свіжої капусти. Щи не виходять дуже калорійними, тому рекомендується і тим, хто дотримується дієти. Велика кількість овочів зводить супчик в ранг корисних.

Отже, як зварити щі з болгарським перцем?

1. М'ясо промийте і покладіть у велику каструлю. Залийте холодною водою (приблизно два літри). Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. До кипіння видаліть накип шумівкою.

2. Після того, як м'ясо закипить, зменшіть вогонь до повільного і

Варіть протягом 40 хвилин.

3. Зварене м'ясо виберіть з бульйону, остудіть і подрібніть.

4. Капусту дрібно наріжте. Викладіть в бульйон.

5. Картопля очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Додайте в бульйон з капустою.

6. Щи посоліть і перемішайте. Вогонь збільште до середнього.

7. Болгарський перець промийте. Очистіть і наріжте півкільцями. Додайте в борщ.

8. Помідори промийте, зніміть шкірку, пропустіть через м'ясорубку.

9. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.

10. Морква очистіть, промийте, наріжте півкільцями або кільцями.

11. Нарізану цибулю обсмажте на олії до м'якості, додайте моркву. Перемішайте і смажте протягом декількох хвилин. Потім залийте цибулю і моркву помідоровим пюре. Все перемішайте і потім пару хвилин. Потім викладіть в щі.

12. В щі додайте подрібнену яловичину, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком.

13. Щи з усіма інгредієнтами доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Овочі повинні бути готовими.

14. Промийте зелень петрушки і кропу, дрібно нарубати і додайте в щі з болгарським перцем.

Щи з болгарським перцем готові! Подавайте з улюбленим хлібом і сметаною.

Смачного!

  • Яловичина з кісточкою - 300 грам
  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідори - 5 штук
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець чорний горошком - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Петрушка - - За смаком
  • Кріп - - За смаком
Від класичних щей щі з болгарським перцем відрізняються тільки наявністю перчика. Варити ми їх будемо зі свіжої капусти. Щи не виходять дуже калорійними, тому рекомендується і тим, хто дотримується дієти. Велика кількість овочів зводить супчик в ранг корисних.

Отже, як зварити щі з болгарським перцем?

1. М'ясо промийте і покладіть у велику каструлю. Залийте холодною водою (приблизно два літри). Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. До кипіння видаліть накип шумівкою.

2. Після того, як м'ясо закипить, зменшіть вогонь до повільного і

Варіть протягом 40 хвилин.

3. Зварене м'ясо виберіть з бульйону, остудіть і подрібніть.

4. Капусту дрібно наріжте. Викладіть в бульйон.

5. Картопля очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Додайте в бульйон з капустою.

6. Щи посоліть і перемішайте. Вогонь збільште до середнього.

7. Болгарський перець промийте. Очистіть і наріжте півкільцями. Додайте в борщ.

8. Помідори промийте, зніміть шкірку, пропустіть через м'ясорубку.

9. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.

10. Морква очистіть, промийте, наріжте півкільцями або кільцями.

11. Нарізану цибулю обсмажте на олії до м'якості, додайте моркву. Перемішайте і смажте протягом декількох хвилин. Потім залийте цибулю і моркву помідоровим пюре. Все перемішайте і потім пару хвилин. Потім викладіть в щі.

12. В щі додайте подрібнену яловичину, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком.

13. Щи з усіма інгредієнтами доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Овочі повинні бути готовими.

14. Промийте зелень петрушки і кропу, дрібно нарубати і додайте в щі з болгарським перцем.

Щи з болгарським перцем готові! Подавайте з улюбленим хлібом і сметаною.

Смачного!

Схожі рецепти