Щи з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Щи з болгарським перцем радують в будь-який час року. Особливо смачні щі виходять в сезон овочів. Це - корисне і ситне блюдо для всієї родини. Щи з болгарським перцем залишаються смачними кілька днів.
Від класичних щей щі з болгарським перцем відрізняються тільки наявністю перчика. Варити ми їх будемо зі свіжої капусти. Щи не виходять дуже калорійними, тому рекомендується і тим, хто дотримується дієти. Велика кількість овочів зводить супчик в ранг корисних.
Отже, як зварити щі з болгарським перцем?
1. М'ясо промийте і покладіть у велику каструлю. Залийте холодною водою (приблизно два літри). Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. До кипіння видаліть накип шумівкою.
2. Після того, як м'ясо закипить, зменшіть вогонь до повільного і
Варіть протягом 40 хвилин.
3. Зварене м'ясо виберіть з бульйону, остудіть і подрібніть.
4. Капусту дрібно наріжте. Викладіть в бульйон.
5. Картопля очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Додайте в бульйон з капустою.
6. Щи посоліть і перемішайте. Вогонь збільште до середнього.
7. Болгарський перець промийте. Очистіть і наріжте півкільцями. Додайте в борщ.
8. Помідори промийте, зніміть шкірку, пропустіть через м'ясорубку.
9. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
10. Морква очистіть, промийте, наріжте півкільцями або кільцями.
11. Нарізану цибулю обсмажте на олії до м'якості, додайте моркву. Перемішайте і смажте протягом декількох хвилин. Потім залийте цибулю і моркву помідоровим пюре. Все перемішайте і потім пару хвилин. Потім викладіть в щі.
12. В щі додайте подрібнену яловичину, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком.
13. Щи з усіма інгредієнтами доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Овочі повинні бути готовими.
14. Промийте зелень петрушки і кропу, дрібно нарубати і додайте в щі з болгарським перцем.
Щи з болгарським перцем готові! Подавайте з улюбленим хлібом і сметаною.
Смачного!
- Яловичина з кісточкою - 300 грам
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Перець болгарський - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 5 штук
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець чорний горошком - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Петрушка - - За смаком
- Кріп - - За смаком
Отже, як зварити щі з болгарським перцем?
1. М'ясо промийте і покладіть у велику каструлю. Залийте холодною водою (приблизно два літри). Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. До кипіння видаліть накип шумівкою.
2. Після того, як м'ясо закипить, зменшіть вогонь до повільного і
Варіть протягом 40 хвилин.
3. Зварене м'ясо виберіть з бульйону, остудіть і подрібніть.
4. Капусту дрібно наріжте. Викладіть в бульйон.
5. Картопля очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Додайте в бульйон з капустою.
6. Щи посоліть і перемішайте. Вогонь збільште до середнього.
7. Болгарський перець промийте. Очистіть і наріжте півкільцями. Додайте в борщ.
8. Помідори промийте, зніміть шкірку, пропустіть через м'ясорубку.
9. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
10. Морква очистіть, промийте, наріжте півкільцями або кільцями.
11. Нарізану цибулю обсмажте на олії до м'якості, додайте моркву. Перемішайте і смажте протягом декількох хвилин. Потім залийте цибулю і моркву помідоровим пюре. Все перемішайте і потім пару хвилин. Потім викладіть в щі.
12. В щі додайте подрібнену яловичину, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком.
13. Щи з усіма інгредієнтами доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Овочі повинні бути готовими.
14. Промийте зелень петрушки і кропу, дрібно нарубати і додайте в щі з болгарським перцем.
Щи з болгарським перцем готові! Подавайте з улюбленим хлібом і сметаною.
Смачного!