Сало гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Копчене сало знайоме багатьом. Його можна приготувати в домашніх умовах. Але необхідна одна уязик - наявність коптильні. Як це зробити, я вам розповім в покроковому рецепті нижче.
Для копчення можна використовувати чисте сало, прошарок сала з м'ясом або ж просто м'ясо. Найоптимальнішим варіантом є сало з прошарком. Такий варіант виходить соковитим, ароматним і дуже ніжним. Зберігати сало рекомендується в холодильнику.
- Свинина - 3 кілограма
- Вода - 3 L
- Сіль - 300 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 Ст. Ложок
- Перець запашний горошком - 2 Ст. Ложки
- Суміш перців - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Лавровий лист - 4-6 штук
Для приготування копченого сала підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Всі інгредієнти, крім свинини, залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
Свинину замочіть в отриманому маринаді, щоб вона вся була їм покрита. Притисніть чим-небудь важким і залиште маринуватися на 3 діб.
Через три доби м'ясо промийте в холодній, проточній воді.
Підвісьте м'ясо, обмотавши мотузкою. І залиште так ще на добу.
Для копчення розкладіть м'ясо на решітці коптильні. У коптильню насипте трохи тирси (наприклад, вільхових). Готуйте м'ясо в коптильні на вогні протягом 50-60 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте постояти ще 15 хвилин.
Готову копчену свинину остудіть і подавайте до столу.
Смачного!