Рецепт Сало гарячого копчення фото

Сало гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На природу
Солоне, Страви копчені

Копчене сало знайоме багатьом. Його можна приготувати в домашніх умовах. Але необхідна одна уязик - наявність коптильні. Як це зробити, я вам розповім в покроковому рецепті нижче.

Для копчення можна використовувати чисте сало, прошарок сала з м'ясом або ж просто м'ясо. Найоптимальнішим варіантом є сало з прошарком. Такий варіант виходить соковитим, ароматним і дуже ніжним. Зберігати сало рекомендується в холодильнику.

  • Свинина - 3 кілограма
  • Вода - 3 L
  • Сіль - 300 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - 1 Ст. Ложок
  • Перець запашний горошком - 2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Лавровий лист - 4-6 штук
сало гарячого копчення - фото крок 1
Для приготування копченого сала підготуйте всі необхідні інгредієнти.
сало гарячого копчення - фото крок 2
Всі інгредієнти, крім свинини, залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
сало гарячого копчення - фото крок 3
Свинину замочіть в отриманому маринаді, щоб вона вся була їм покрита. Притисніть чим-небудь важким і залиште маринуватися на 3 діб.
сало гарячого копчення - фото крок 4
Через три доби м'ясо промийте в холодній, проточній воді.
сало гарячого копчення - фото крок 5
Підвісьте м'ясо, обмотавши мотузкою. І залиште так ще на добу.
сало гарячого копчення - фото крок 6
Для копчення розкладіть м'ясо на решітці коптильні. У коптильню насипте трохи тирси (наприклад, вільхових). Готуйте м'ясо в коптильні на вогні протягом 50-60 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте постояти ще 15 хвилин.
сало гарячого копчення - фото крок 7
Готову копчену свинину остудіть і подавайте до столу.
сало гарячого копчення - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти