Салат з яловичини і перцю
(покроковий рецепт з фото)
Один з цікавих салатів азіатської кухні - салат з яловичини і перцю. Гостра, ситна закуска відмінно підходить, коли у вас тільки одне блюдо, а все інше десерт! Салат теплий і остренький.
Салат з яловичини і перцю робиться з великою кількістю спецій. Яловичина маринується в гострому соусі з перцем чилі, якщо ви не дуже любите гостре, то якісь інгредієнти не використовуйте. Саме м'ясо обсмажується на сильному вогні, малими партіями, щоб не вийшов сік. Потім м'ясо і перець з цибулею знову зустрічаються на сковороді, добре перемішуються, смажаться разом пару хвилин і викладаються на салатну тарілку. Заправку теж робіть по своєму смаку. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Гострий соус - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/4 чайних ложки
- Сік лайма - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Салатна зелень - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Маринад - За смаком (вапно, орегано, імбир, олія, Braai, зіра)
Підготувати продукти.
У мисці змішати гострий соус, тертий часник, цукор, сіль, спеції ( зіра, паприка, чилі), масло і сік лайма. Змішуємо з шматочками яловичини, залишаємо на 15-20 хвилин.
Сік і цедру лайма змішати з 50 мл олії, додати по 1/2 ç.l. Орегано, зіри і солі, чайну ложку тертого імбиру, 1 ст.Л. Кінзи. Все збити виделкою.
Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на сковороді.
Додаємо перець і смажимо 5-7 хвилин. Викладаємо на тарілку.
Вирізку смажимо на сильному вогні малими партіями.
На тарілку викладаємо листя салату і м'ясо з перцем. Смачного!