Рецепт Грецький салат без перцю фото

Грецький салат без перцю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Помідор , Огірок , Цибуля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На полуденок , Корисний обід
Салати , Салат грецький
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хв.

У нашій країні солодкий перець є одним з основних компонентів цієї страви, але традиційний рецепт грецького салату - без перцю! І від цього він не стає гірше Пробуємо?

Опис приготування:

В Греції, де такий салат називають хоріатіки, тобто"Сільський" , традиційними його компонентами є помідори, огірки, цибуля (причому шалот, а не ріпчаста), маслини і, зрозуміло, сир фета. Як вид, солодкий перець в цьому списку відсутній. Так що рецепт приготування грецького салату без перцю - цілком в дусі традиції.

А ось без чого ніяк не обійтися, так це без ароматного оливкової олії першого віджиму - "екстра вірджин" - звичайно, краще грецького, але і будь-яке інше підійде. У поєднанні з лимонним соком, свіжими овочами та спеціями - це райська насолода!

  • Фета - 250 грам
  • Помідори - 4-5 штук
  • Огірки - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 штука
  • Маслини або оливки - 20-25 штук
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Свіжа зелень і / або салат листовий - За смаком
грецький салат без перцю - фото крок 1
Цибулю нарізати півкільцями. Якщо він занадто гіркий, обдати окропом.
грецький салат без перцю - фото крок 2
Крупно нарізати огірки.
грецький салат без перцю - фото крок 3
І помідори.
грецький салат без перцю - фото крок 4
Оливки дістати з банки і розчавити кожну плоскою стороною ножа. Вийняти кісточки.
грецький салат без перцю - фото крок 5
Вимити, обсушити і нарізати зелень. Листя салату, якщо ви їх використовуєте, порвати руками.
грецький салат без перцю - фото крок 6
Видавити сік з лимона.
грецький салат без перцю - фото крок 7
З'єднати всі інгредієнти в глибокій мисці або салатник. Додати сіль, перець і орегано. Полити лимонним соком і маслом, перемішати. Подати на стіл відразу!

Схожі рецепти