Грецький салат без перцю
(покроковий рецепт з фото)
У нашій країні солодкий перець є одним з основних компонентів цієї страви, але традиційний рецепт грецького салату - без перцю! І від цього він не стає гірше Пробуємо?
В Греції, де такий салат називають хоріатіки, тобто "сільський", традиційними його компонентами є помідори, огірки, цибуля (причому шалот, а не ріпчаста), маслини і, зрозуміло, сир фета. Як вид, солодкий перець в цьому списку відсутній. Так що рецепт приготування грецького салату без перцю - цілком в дусі традиції.
А ось без чого ніяк не обійтися, так це без ароматного оливкової олії першого віджиму - "екстра вірджин" - звичайно, краще грецького, але і будь-яке інше підійде. У поєднанні з лимонним соком, свіжими овочами та спеціями - це райська насолода!
- Фета - 250 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 штука
- Маслини або оливки - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано - За смаком
- Свіжа зелень і / або салат листовий - За смаком
Цибулю нарізати півкільцями. Якщо він занадто гіркий, обдати окропом.
Крупно нарізати огірки.
І помідори.
Оливки дістати з банки і розчавити кожну плоскою стороною ножа. Вийняти кісточки.
Вимити, обсушити і нарізати зелень. Листя салату, якщо ви їх використовуєте, порвати руками.
Видавити сік з лимона.
З'єднати всі інгредієнти в глибокій мисці або салатник. Додати сіль, перець і орегано. Полити лимонним соком і маслом, перемішати. Подати на стіл відразу!