Салат з яблуками і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 30 хв.
Ще один незвичайний салатик, який прекрасно підійде як для легкої вечері в колі сім'ї, так і для святкового застілля. Складові - доступні, смак - і вид - приголомшливі!
Опис приготування:
Такий салат можна використовувати і при підготовці фуршету: просто розкладіть його по креманкам, а ще краще - тарталетки або сирним кошиках. Восторг гостей буде забезпечений!
Приготування цього салату ніяких складнощів доставити не повинно. Єдине, на чому хочу загострити увагу, це майонез. Я промисловим не користуюся взагалі, і вам бажаю того ж. Домашній майонез несказанно покращує смакові якості будь-яких страв - досить зробити його 1 раз, щоб в цьому переконатися. Ну а салат з яблуками і шинкою, заправлений з домашнім майонезом і магазинним - це, як кажуть в Одесі, "дві великі різниці" !
- Яблука кисло-солодкі - 2-3 штук
- Шинка - 300 грам
- Огірки - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Видавити сік з половинки лимона.
Яблука, помідори і огірки вимити, обсушити. Видалити у яблук серцевину і нарізати соломкою. Скропити лимонним соком.
Помідори - кубиками. Злити з них зайвий сік.
Огірки і шинку теж ріжемо соломкою.
Ось, що в результаті повинно вийти.
Ось, що в результаті повинно вийти.
Складаємо всі інгредієнти в креманки або салатник не змішуючи.
Солимо, перчим.
Солимо, перчим.
Поливаємо майонезом, охолоджуємо і подаємо до столу.
Можна прикрасити листочками свіжої зелені.
Тепер ви знаєте простий рецепт салату з яблуками і шинкою. Смачного!
Можна прикрасити листочками свіжої зелені.
Тепер ви знаєте простий рецепт салату з яблуками і шинкою. Смачного!