Салат з сиром і горошком
(покроковий рецепт з фото)
Всім гарного дня! :) Сьогодні я хочу показати вам симпатичний салат до свят. За бажанням склад можна змінювати, а сам рецепт узятий з угорської кухні.
Нещодавно перебирала ящики на кухні і натрапила на кулінарну книгу угорської кухні, стало цікаво і я вирішила її перегорнути. І ось знайшла там такий простий рецепт салату, як раз ще був привід його приготувати, я вирішила поділитися і з вами теж:) Все таки треба ж якось урізноманітнити звичний раціон. Так що нижче ви знайдете дуже простий рецепт страви салату з сиром і горошком!
- М'ясо - 1 штука (куряча грудка)
- Зелений горошок - 200 грам (молодий або заморожений)
- Сир - 100 грам (копчений)
- Лук-пориста - 1 штука
- Черрі - 12 штук
- Соус - 150 грам (привабливий або майонез)
Філе курячої грудки відварити або обсмажити. Можете використовувати і копчене. Остудити і нарізати дрібними кубиками.
Відварюємо зелений горошок протягом 1-2 хвилин, охолоджуємо. Сир порізати кубиками або натерти на крупній тертці. Додаємо курячу грудку, заправляємо і перемішуємо. Соус тартар можна приготувати самим - змішати майонез, один варений жовток, дрібно порізану зелену цибулю і чорний перець.
Я робила салат порційно на дві тарілки:) В середину тарілочки викладаємо салат, цибуля-порей ріжемо тонкими кружечками по діагоналі, викладаємо по колу.
Частина порею відрізати, розрізати навпіл і нарізати тонкою соломкою.
Між гуртками порею викладаємо черрі. Зверху салат посипаємо соломкою цибулі-порею. І ось наш симпатичний ошатний салатик готовий! Смачного!