Рецепт Салат з опеньками фото

Салат з опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Заготовки , Салати , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це навіть не салат, а універсальна закуска під самий російський з усіх міцних напоїв. Рецепт приготування салату з опеньками - для прихильників простий, ситної і смачної кухні!

Опис приготування:

При цьому зауважте - цей салат цілком можна поставити і на святковий стіл (наприклад, новорічний) як доповнення до традиційних солоним і маринованим овочам. До того ж, він прекрасно підходить для пісного меню і вегетаріанського харчування - гриби в поєднанні з картоплею здатні зарядити калоріями як мінімум на півдня!

Що мені особливо подобається, простий рецепт салату з опеньками можна варіювати на свій розсуд - наприклад, замінити оливки маслинами або каперсами, додати мариновані огірочки або використовувати замість часнику ріпчасту цибулю. Загалом, кулінарної фантазії є де розвернутися!

  • Картопля - 2-3 штук
  • Опеньки мариновані - 300 грам
  • Зелений горошок - 100-150 грам
  • Оливки - 15-20 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Петрушка свіжа - За смаком
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат з опеньками - фото крок 1
Картопля вимити і відварити"в мундирах" .
салат з опеньками - фото крок 2
Остудити, очистити від шкірки і нарізати.
салат з опеньками - фото крок 3
Зелений горошок відкрити. Злити рідину.
салат з опеньками - фото крок 4
Також вчинити з оливками.
салат з опеньками - фото крок 5
І грибами. Якщо опеньки великі, їх можна порізати, але саме в цілих грибочки - самий смак цього салату:)! ..
салат з опеньками - фото крок 6
Подрібнити часник.
салат з опеньками - фото крок 7
І петрушку.
салат з опеньками - фото крок 8
Скласти всі інгредієнти в салатник, посолити, поперчити.
салат з опеньками - фото крок 9
Заправити олією і перемішати. Прибрати салат з опеньками в холодильник на півгодини, а після цього подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти