Салат з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Це навіть не салат, а універсальна закуска під самий російський з усіх міцних напоїв. Рецепт приготування салату з опеньками - для прихильників простий, ситної і смачної кухні!
При цьому зауважте - цей салат цілком можна поставити і на святковий стіл (наприклад, новорічний) як доповнення до традиційних солоним і маринованим овочам. До того ж, він прекрасно підходить для пісного меню і вегетаріанського харчування - гриби в поєднанні з картоплею здатні зарядити калоріями як мінімум на півдня!
Що мені особливо подобається, простий рецепт салату з опеньками можна варіювати на свій розсуд - наприклад, замінити оливки маслинами або каперсами, додати мариновані огірочки або використовувати замість часнику ріпчасту цибулю. Загалом, кулінарної фантазії є де розвернутися!
- Картопля - 2-3 штук
- Опеньки мариновані - 300 грам
- Зелений горошок - 100-150 грам
- Оливки - 15-20 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка свіжа - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Картопля вимити і відварити "в мундирах" .
Остудити, очистити від шкірки і нарізати.
Зелений горошок відкрити. Злити рідину.
Також вчинити з оливками.
І грибами. Якщо опеньки великі, їх можна порізати, але саме в цілих грибочки - самий смак цього салату:)! ..
Подрібнити часник.
І петрушку.
Скласти всі інгредієнти в салатник, посолити, поперчити.
Заправити олією і перемішати. Прибрати салат з опеньками в холодильник на півгодини, а після цього подати до столу. Смачного!