Салат «Жар-птиця» з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Салат «Жар-птиця» - це не тільки смачна страва, але і чудове прикраса для святкового столу! Виглядає він оригінально, готується досить легко, а з'їдається дуже швидко.
Пропоную вашій увазі рецепт приготування салату «Жар-птиця» з опеньками. Опеньки додадуть цього салату особливий смак і поділяться з вами своїми вітамінами та цінними мікроелементами. Такий салат можна сміливо подавати навіть на святковий стіл - він там не загубиться серед інших страв. Отже, розповідаю і показую, як приготувати салат "жар-птиця"!
- Куряче філе - 150 грам
- Опеньки мариновані - 100 грам
- Картопля - 150 грам
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соєвий соус - За смаком
- Майонез - За смаком
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
1. Куряче філе відварюємо.
2. Потім нарізаємо шматочками, викладаємо в миску, скроплюємо соєвим соусом і даємо просочитися.
3. Відварюємо картопля.
4. Теж нарізаємо шматочками.
5. Далі натираємо на буряковій тертці моркву.
6. Тепер прийшла черга маринованих опеньків. Їх ми промиваємо і викладаємо в посуд. Опеньки нарізати необов'язково, оскільки вони самі по собі дрібні.
7. Викладаємо в більшу миску курку, картопля, гриби і морква. Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
8. Потім нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями.
9. Вмочуємо кожне колечко в борошно і злегка обсмажити на олії.
10. Салат прикрашаємо зеленню і обсмаженими кільцями цибулі. Можна подавати до столу! Смачного!