Курка з сиром в духовці «Жар-птиця»
(покроковий рецепт з фото)
Безпрограшний варіант нагодувати гостей за святковим столом - запекти курку цілком у духовці. Блюдо виглядає багато і апетитно! Птицю замаринуйте в соєвому маринаді, потім змастіть сирним сиром.
Підготуйте курку до запікання: видаліть залишки нутрощів, пір'я, копчиковую залозу. Промийте під холодною водою, обсушити паперовими рушниками. Тепер птах готова до маринування. Подробиці, як приготувати курку з сиром в духовці "жар птиця", покажу в покроковому рецепті.
- Курка - 3 кілограма
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Сир сирний - 150 грам (з зеленою цибулею)
Випатрану тушку курки промийте під холодною водою, обсушити паперовими рушниками. З'єднайте соєвий соус, гірчицю і рослинне масло. Натріть сумішшю птицю всередині і зовні. Залиште маринуватися на 20 хвилин.
Курку розрізати по грудях і розгорніть, як на фото. Натріть сушеним часником. Помістіть курку на деко з пергаментом для випічки.
Змастіть верх птиці сирним сиром із зеленою цибулею. Поставте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте запікати курку до готовності. Час готування залежить від ваги курки. У мене зайняло 1, 5 годину.
Перевірте курку на готовність: проткніть м'ясо дерев'яною шпажкою, виділився сік повинен бути прозорим.
Подавайте "жар птицю" з відвареним рисом, свіжою зеленню і овочами. Смачного!