Торт «Жар-птиця»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт часто замовляють не тільки до ювілеїв, але і напередодні весільного торжества. Зробити його також можна по-різному - з мастикою і без, а смак десерту залишиться незабутнім.
Як приготувати торт "ідеал"?
1. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, вершкове масло і руками все перемішуємо.
2. Додаємо молоко і замішуємо тісто, поки воно перестане липнути до рук.
3. Даємо тісту трохи постояти.
4. Викладаємо на змащену форму і розминаємо по всій площі.
5. Проколюємо виделкою, щоб воно при випіканні НЕ здулося і випікаємо близько двадцяти п'яти хвилин.
6. На тертці подрібнюємо шоколад і посипаємо їм гарячий корж.
7. Тепер готуємо крем: перетираємо з цукром яйця, додаємо розтоплене вершкове масло і молоко.
8. Ставимо все на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Маса повинні вийти без грудок.
9. Всипаємо поступово борошно і заважаємо тривалий час.
10. Загуснув крем повинен трохи охолонути, а після їм починаємо змащувати наші коржі.
11. Прикрашаємо крихтою, що залишилася після обрізки коржів і фруктами (за смаком).
При бажанні, можна все покрити і прикрасити мастикою.
Приємного апетиту і чарівного торжества!
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Шоколад - 100 грам
- Ягоди - 1 За смаком
1. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, вершкове масло і руками все перемішуємо.
2. Додаємо молоко і замішуємо тісто, поки воно перестане липнути до рук.
3. Даємо тісту трохи постояти.
4. Викладаємо на змащену форму і розминаємо по всій площі.
5. Проколюємо виделкою, щоб воно при випіканні НЕ здулося і випікаємо близько двадцяти п'яти хвилин.
6. На тертці подрібнюємо шоколад і посипаємо їм гарячий корж.
7. Тепер готуємо крем: перетираємо з цукром яйця, додаємо розтоплене вершкове масло і молоко.
8. Ставимо все на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Маса повинні вийти без грудок.
9. Всипаємо поступово борошно і заважаємо тривалий час.
10. Загуснув крем повинен трохи охолонути, а після їм починаємо змащувати наші коржі.
11. Прикрашаємо крихтою, що залишилася після обрізки коржів і фруктами (за смаком).
При бажанні, можна все покрити і прикрасити мастикою.
Приємного апетиту і чарівного торжества!