Рецепт Торт «Жар-птиця» фото

Торт «Жар-птиця»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Цей торт часто замовляють не тільки до ювілеїв, але і напередодні весільного торжества. Зробити його також можна по-різному - з мастикою і без, а смак десерту залишиться незабутнім.

Як приготувати торт "ідеал"?

1. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, вершкове масло і руками все перемішуємо.

2. Додаємо молоко і замішуємо тісто, поки воно перестане липнути до рук.

3. Даємо тісту трохи постояти.

4. Викладаємо на змащену форму і розминаємо по всій площі.

5. Проколюємо виделкою, щоб воно при випіканні НЕ здулося і випікаємо близько двадцяти п'яти хвилин.

6. На тертці подрібнюємо шоколад і посипаємо їм гарячий корж.

7. Тепер готуємо крем: перетираємо з цукром яйця, додаємо розтоплене вершкове масло і молоко.

8. Ставимо все на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Маса повинні вийти без грудок.

9. Всипаємо поступово борошно і заважаємо тривалий час.

10. Загуснув крем повинен трохи охолонути, а після їм починаємо змащувати наші коржі.

11. Прикрашаємо крихтою, що залишилася після обрізки коржів і фруктами (за смаком).

При бажанні, можна все покрити і прикрасити мастикою.

Приємного апетиту і чарівного торжества!


  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Шоколад - 100 грам
  • Ягоди - 1 За смаком
Як приготувати торт "ідеал"?

1. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, вершкове масло і руками все перемішуємо.

2. Додаємо молоко і замішуємо тісто, поки воно перестане липнути до рук.

3. Даємо тісту трохи постояти.

4. Викладаємо на змащену форму і розминаємо по всій площі.

5. Проколюємо виделкою, щоб воно при випіканні НЕ здулося і випікаємо близько двадцяти п'яти хвилин.

6. На тертці подрібнюємо шоколад і посипаємо їм гарячий корж.

7. Тепер готуємо крем: перетираємо з цукром яйця, додаємо розтоплене вершкове масло і молоко.

8. Ставимо все на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Маса повинні вийти без грудок.

9. Всипаємо поступово борошно і заважаємо тривалий час.

10. Загуснув крем повинен трохи охолонути, а після їм починаємо змащувати наші коржі.

11. Прикрашаємо крихтою, що залишилася після обрізки коржів і фруктами (за смаком).

При бажанні, можна все покрити і прикрасити мастикою.

Приємного апетиту і чарівного торжества!

Схожі рецепти