Салат «Жар-птиця»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат складається з простих інгредієнтів, але укладені і прикрашені вони все в формі казкового птаха, так він отримав свою назву. Розповідаю рецепт відмінного страви під назвою «Жар-птиця».
Перед подачею на стіл салат наполягають близько 2-3 годин в холодильнику. Ви можете придумати прикрасу на свій розсуд. Салат виглядає настільки красиво і ефектно, що навіть не хочеться псувати цю красу. Всі інгредієнти укладають шарами, проте можна і перемішати.
- Куряче м'ясо - 200 грам
- Гриби - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Морквина - 2 штуки
- Яблука - 1 штука
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Майонез - 200 грам
- Зелень - 1 пучок
- Оливки - 4 штуки
- Болгарський перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Вимийте гриби і очистіть цибулю. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Викладіть спершу гриби, потім цибулю. Обсмажуйте їх до готовності.
2. Відварене куряче м'ясо подрібніть ножем, викладіть на тарілку у формі птаха, полийте тонким шаром майонезу.
3. Поверх майонезу укладіть вміст сковороди (гриби + цибуля), знову промажте майонезом.
4. Одну відварену моркву натріть на крупній тертці і розподіліть по всій формі.
5. Змастіть морква майонезом, потім очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці, викладіть наступним шаром.
6. Подрібніть волоські або будь-які інші горіхи, викладіть поверх яблучного шару.
7. Відваріть курячі яйця, відокремте білки від жовтків і подрібніть на дрібній тертці, залиште шматочок білка для прикраси. Голову птиці посипте жовтком, а нижню частину - білком.
8. Подрібніть пару гілочок зеленої цибулі, вимийте петрушку. Викладіть зелень поверх білка, формуючи пір'я. Половину сирої моркви наріжте тонкими брусочками, другу - кружечками. Оливки наріжте кружальцями, прикрасьте морквою і оливками птицю, з шматочка болгарського перцю зробіть гребінець. Надішліть салат в холодильник на 3 години і подавайте до столу.