Рецепт Салат «Жар-птиця» фото

Салат «Жар-птиця»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
Овочі , Картопля , Яйця , Гриби , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цей салат складається з простих інгредієнтів, але укладені і прикрашені вони все в формі казкового птаха, так він отримав свою назву. Розповідаю рецепт відмінного страви під назвою «Жар-птиця».

Опис приготування:

Перед подачею на стіл салат наполягають близько 2-3 годин в холодильнику. Ви можете придумати прикрасу на свій розсуд. Салат виглядає настільки красиво і ефектно, що навіть не хочеться псувати цю красу. Всі інгредієнти укладають шарами, проте можна і перемішати.

  • Куряче м'ясо - 200 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Морквина - 2 штуки
  • Яблука - 1 штука
  • Горіхи - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Майонез - 200 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Оливки - 4 штуки
  • Болгарський перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат
1. Вимийте гриби і очистіть цибулю. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Викладіть спершу гриби, потім цибулю. Обсмажуйте їх до готовності.
салат
2. Відварене куряче м'ясо подрібніть ножем, викладіть на тарілку у формі птаха, полийте тонким шаром майонезу.
салат
3. Поверх майонезу укладіть вміст сковороди (гриби + цибуля), знову промажте майонезом.
салат
4. Одну відварену моркву натріть на крупній тертці і розподіліть по всій формі.
салат
5. Змастіть морква майонезом, потім очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці, викладіть наступним шаром.
салат
6. Подрібніть волоські або будь-які інші горіхи, викладіть поверх яблучного шару.
салат
7. Відваріть курячі яйця, відокремте білки від жовтків і подрібніть на дрібній тертці, залиште шматочок білка для прикраси. Голову птиці посипте жовтком, а нижню частину - білком.
салат
8. Подрібніть пару гілочок зеленої цибулі, вимийте петрушку. Викладіть зелень поверх білка, формуючи пір'я. Половину сирої моркви наріжте тонкими брусочками, другу - кружечками. Оливки наріжте кружальцями, прикрасьте морквою і оливками птицю, з шматочка болгарського перцю зробіть гребінець. Надішліть салат в холодильник на 3 години і подавайте до столу.

Схожі рецепти