Салат з копченими мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Справжні гурмани без сумніву оцінять цей вишуканий рецепт салату. Його справжньою родзинкою є пікантна заправка домашнього винаходи.
Салат для гурманів і цінителів. Почнемо з підготовки інгредієнтів - поріжте і збризніть лимонним соком авокадо, помело очистіть і розберіть на часточки, креветки відваріть і відкиньте на друшляк, підготуйте мідії. Також приготуйте заправку - змішайте майонез з лимонним соком, йогуртом, меленим мигдалем, соусом табаско, коньяком і перцем. Тепер оформляємо салат для подачі на стіл: в келих покладіть лист салату, потім трохи помело, авокадо, мідій і креветок. Зверху столову ложку заправки. Смачного!
- Креветки - 100 грам
- Мідії копчені - 100 грам
- Салат листовий - 3 штуки
- Авокадо - 0, 5 штуки
- Грейпфрут (або грейпфрут) - 0, 5 штуки
- Йогурт - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Мелений мигдаль - 1 Ст. Ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Табаско - 0, 25 чайних ложки
Креветки слід розморозити і злегка відварити, також підготуйте мідії. Авокадо порізати на тонкі смужки.
Скибочки авокадо збризніть лимонним соком.
Помело очистіть і розділіть на часточки.
Приготуйте заправку - змішайте майонез з лимонним соком, йогуртом, меленим мигдалем, соусом табаско, коньяком і перцем. Добре перемішайте.
У келих для подачі покладіть лист салату, потім трохи помело, авокадо, мідій і креветок. Зверху столову ложку заправки і подавайте на стіл.