Квасоля з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте це соковите і ароматне блюдо на найближчий вечерю. Традиційно, подібно блюдо готували в Сербії, прикрашаючи їм святковий стіл. Прекрасне поєднання інгредієнтів підкорить вас з першої ложки.
Перед вами простий рецепт приготування квасолі з копченими реберцями. Для приготування цієї страви можна використовувати різну квасоля, я вибрав чорну квасолю. Варто відзначити, для того, щоб заощадить власний час, заздалегідь замочіть квасолю на 4 години в воді. Тільки після цього приступайте до приготування. Готову страву чудово поєднується з картопляним або рисовим гарніром. Так само прекрасно підійде салат зі свіжих овочів. Хай щастить!
- Квасоля чорна - 200 грам
- Ребра свинячі - 200 грам (копчені)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Перець болгарський - 1 штука (червоний)
- Перець червоний пекучий - 1 За смаком
- Паприка - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Томати - 400 грам (у власному соку)
- Сіль - 1 За смаком
Замочіть квасолю у воді на 4 годину.
Реберця поріжте на шматки.
Злийте воду з замоченою квасолі, додайте порізані реберця і 1 літр води. Варимо 1 час.
Поки вариться квасоля, займемося овочами. Перець і цибулину загорніть у фольгу. Надішліть запікатися в розігріту до 200 градусів духовку, 30 хвилин.
Тим часом обсмажте одну дрібно порізану цибулину на рослинному маслі. Додайте порізаний зубчик часнику, нарізаний червоний пекучий перець, трохи петрушки і 1/2 ç.l. Перець. Все ретельно перемішайте.
Тепер додайте томати. tusim 5 хвилин.
Виймаємо з духовки перець і цибулину. Нарізаємо їх кубиками.
З квасолі злийте рідину (в окрему ємність). Додайте заправку і нарізані перець і цибулину. Сіль за смаком. Все перемішуємо.
Перекладіть квасоля з іншими інгредієнтами в форму для запікання. Зверху залийте рідиною в якій варилася квасоля (залити врівень). Запікаємо в духовці 30 хвилин, температура 220 градусів. Готову квасолю наполягаємо 10 хвилин.
На сковороді обсмажте дрібно порізаний часник (2 зубчики). Додайте 1/2 ç.l. Паприки і перемішайте.
Готову квасолю полийте олією з часником і паприкою. Присипте зеленню. Смачного!