Рецепт Сочевиця з копченими реберцями фото

Сочевиця з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Бобові, Реберця, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви ще не готували дане блюдо, дуже рекомендую спробувати. Копчені свинячі реберця запечені з сочевицею - то ще смакота! І все це готується зі свіжими помідорами, морквою і цибулею.

Ця страва прийшло до нас з традиційної болгарської кухні. Хочу з вами поділиться секретом, як приготувати сочевицю з копченими реберцями в домашніх умовах. Якщо ви вегетаріанець - приготуйте блюдо без свинини. Якщо ж немає - готуйте з м'ясом. При подачі на стіл, блюдо можна прикрасити шматочками бринзи, свіжою зеленню і маленькими перчиками.

Гарного дня і вдалого приготування!

  • Сочевиця - 250 грам
  • Свинячі реберця - 700 грам
  • Морква - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука (солодкий)
  • Паста томатна - 250 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Чебрець - 1 За смаком
  • Петрушка - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 1
Для початку, підготуйте необхідні інгредієнти. Сочевицю залийте гарячою водою, щоб взбухла. Потім злийте стару воду і залийте сочевицю холодною водою. Варимо, поки не закипить, після закипання варити ще 20 хвилин.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 2
Поки вариться сочевиця, дрібно наріжте моркву. Помідори, цибуля і перець теж дрібно нарізаємо.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 3
Свинячі реберця наріжте уздовж кістки на смужки, приблизно в 1 см шириною.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 4
Поставте на плиту сковороду, розігрійте на ній масло. Додайте цибулю та моркву, через 5 хвилин додаємо реберця, дрібно порізаний часник, помідори і перець. Зверху присипаємо приправами (по 1 щіпці кожної), влийте півсклянки води і перемішайте, тушкуємо на середньому вогні. Реберця повинні пустити жир, а морква обмякнуть.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 5
У глибоку форму для запікання викладіть зварилася сочевицю і реберця з овочами (з соняшниковою олією). Ретельно все перемішайте.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 6
Влийте пару стаканів води, додайте томатну пасту. Запікайте в духовці 50-60 хвилин, температура 180 градусів.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 7
Все готово! Смачного!

Схожі рецепти