Рецепт Сочевиця з копченими реберцями фото

Сочевиця з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Бобові , Реберця , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви ще не готували дане блюдо, дуже рекомендую спробувати. Копчені свинячі реберця запечені з сочевицею - то ще смакота! І все це готується зі свіжими помідорами, морквою і цибулею.

Опис приготування:

Ця страва прийшло до нас з традиційної болгарської кухні. Хочу з вами поділиться секретом, як приготувати сочевицю з копченими реберцями в домашніх умовах. Якщо ви вегетаріанець - приготуйте блюдо без свинини. Якщо ж немає - готуйте з м'ясом. При подачі на стіл, блюдо можна прикрасити шматочками бринзи, свіжою зеленню і маленькими перчиками.

Гарного дня і вдалого приготування!

  • Сочевиця - 250 грам
  • Свинячі реберця - 700 грам
  • Морква - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука (солодкий)
  • Паста томатна - 250 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Чебрець - 1 За смаком
  • Петрушка - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 1
Для початку, підготуйте необхідні інгредієнти. Сочевицю залийте гарячою водою, щоб взбухла. Потім злийте стару воду і залийте сочевицю холодною водою. Варимо, поки не закипить, після закипання варити ще 20 хвилин.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 2
Поки вариться сочевиця, дрібно наріжте моркву. Помідори, цибуля і перець теж дрібно нарізаємо.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 3
Свинячі реберця наріжте уздовж кістки на смужки, приблизно в 1 см шириною.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 4
Поставте на плиту сковороду, розігрійте на ній масло. Додайте цибулю та моркву, через 5 хвилин додаємо реберця, дрібно порізаний часник, помідори і перець. Зверху присипаємо приправами (по 1 щіпці кожної), влийте півсклянки води і перемішайте, тушкуємо на середньому вогні. Реберця повинні пустити жир, а морква обмякнуть.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 5
У глибоку форму для запікання викладіть зварилася сочевицю і реберця з овочами (з соняшниковою олією). Ретельно все перемішайте.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 6
Влийте пару стаканів води, додайте томатну пасту. Запікайте в духовці 50-60 хвилин, температура 180 градусів.
сочевиця з копченими реберцями - фото крок 7
Все готово! Смачного!

Схожі рецепти