Сочевиця з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не готували дане блюдо, дуже рекомендую спробувати. Копчені свинячі реберця запечені з сочевицею - то ще смакота! І все це готується зі свіжими помідорами, морквою і цибулею.
Ця страва прийшло до нас з традиційної болгарської кухні. Хочу з вами поділиться секретом, як приготувати сочевицю з копченими реберцями в домашніх умовах. Якщо ви вегетаріанець - приготуйте блюдо без свинини. Якщо ж немає - готуйте з м'ясом. При подачі на стіл, блюдо можна прикрасити шматочками бринзи, свіжою зеленню і маленькими перчиками.
Гарного дня і вдалого приготування!
- Сочевиця - 250 грам
- Свинячі реберця - 700 грам
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука (солодкий)
- Паста томатна - 250 мілілітрів
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
- Чебрець - 1 За смаком
- Петрушка - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
Для початку, підготуйте необхідні інгредієнти. Сочевицю залийте гарячою водою, щоб взбухла. Потім злийте стару воду і залийте сочевицю холодною водою. Варимо, поки не закипить, після закипання варити ще 20 хвилин.
Поки вариться сочевиця, дрібно наріжте моркву. Помідори, цибуля і перець теж дрібно нарізаємо.
Свинячі реберця наріжте уздовж кістки на смужки, приблизно в 1 см шириною.
Поставте на плиту сковороду, розігрійте на ній масло. Додайте цибулю та моркву, через 5 хвилин додаємо реберця, дрібно порізаний часник, помідори і перець. Зверху присипаємо приправами (по 1 щіпці кожної), влийте півсклянки води і перемішайте, тушкуємо на середньому вогні. Реберця повинні пустити жир, а морква обмякнуть.
У глибоку форму для запікання викладіть зварилася сочевицю і реберця з овочами (з соняшниковою олією). Ретельно все перемішайте.
Влийте пару стаканів води, додайте томатну пасту. Запікайте в духовці 50-60 хвилин, температура 180 градусів.
Все готово! Смачного!