Салат з кіноа і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Лобода - це дуже смачна, але легка крупа, яку дуже часто поєднують саме з морепродуктами. Особливо креветки з кіноа - чудовий і смачний салат. Рекомендую рецепт приготування!
Для приготування салату з кіноа і креветками ви можете взяти як білу, так і червону крупу. До речі, дуже ефектно виглядає, якщо перемішати два види киноа. Креветки у мене були свіжозаморожені, але не відварні, тому я їх обсмажувала. Ви можете скропити готовий салат лимонним соком.
- Лобода - 2 склянки
- Вода - 3 склянки
- Молодий шпинат - 400 грам
- Сир фета - 250 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - За смаком
- Креветки - 450 грам
Кіноа промийте, залийте водою і поставте варитися, після закипання зменшіть вогонь і варіть ще хвилин 15. Потім дайте киноа охолонути.
Листя шпинату промийте, з'єднайте їх з остигнула киноа.
Листя шпинату промийте, з'єднайте їх з остигнула киноа.
Фету поріжте кубиками, додайте до киноа і шпинату. Посоліть і поперчіть за смаком.
Розігрійте оливкову олію, додайте в нього подрібнений часник і паприку. Обсмажуйте, поки часник не дасть аромат (хвилин 5). Потім викладіть креветки, обсмажуйте їх по 1-2 хвилині з кожної сторони (до золотистого кольору).
Викладіть в салатницю киноа з фетою і зеленню, а зверху викладіть креветки, можете акуратно перемішати. Салат з кіноа і креветками готовий. Смачного!