Кіноа з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Кіноа - це зернова культура. Її в давнину називали золотим зерном. У наш час киноа вважається найкориснішим продуктом. Правда, не сильно популярним. Я розповім, як приготувати кіноа з креветками.
Таке блюдо добре підійде для свята або романтичну вечерю. Інгредієнти добре засвоюються і не залишають тяжкості в шлунку. Користь від цього блюда безсумнівна, адже і селеру, і креветки, і кіноа - продукти однозначно корисні. Рекомендовано до вживання!
- Лобода - 100 грам
- Бульйон - 200 грам (курячий)
- Креветки - 200 грам
- Селера черешкова - 50 грам
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Масло оливкове - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Лимон - 1 штука
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
Моєму в прохолодній воді селеру і очищений від лушпиння цибулю. Дрібно нарізаємо їх разом з часником. Обсмажуємо на розпеченій сковороді, змащеній оливковою олією. Потім додаємо трохи білого вина. Смажимо суміш, поки рідина не випарується.
Кіноа промиваємо холодною водою. Висипаємо в суміш цибулі. Потім заливаємо її курячим бульйоном. Тушкуємо протягом 20 хвилин.
У суміш додаємо квасоля, тушкуємо близько п'яти хвилин. Потім кидаємо в масу очищені креветки. Тушкуємо три хвилини.
Робимо лимонний соус: в розтоплене вершкове масло додаємо трохи цедри і половину столової ложки соку лимона. Готову страву заправляємо цим соусом. Смачного!