Рецепт Кіноа з креветками фото

Кіноа з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Крупи, Лобода
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Кіноа - це зернова культура. Її в давнину називали золотим зерном. У наш час киноа вважається найкориснішим продуктом. Правда, не сильно популярним. Я розповім, як приготувати кіноа з креветками.

Таке блюдо добре підійде для свята або романтичну вечерю. Інгредієнти добре засвоюються і не залишають тяжкості в шлунку. Користь від цього блюда безсумнівна, адже і селеру, і креветки, і кіноа - продукти однозначно корисні. Рекомендовано до вживання!

  • Лобода - 100 грам
  • Бульйон - 200 грам (курячий)
  • Креветки - 200 грам
  • Селера черешкова - 50 грам
  • Квасоля стручкова - 100 грам
  • Масло оливкове - 20 грам
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Вино біле сухе - 50 мілілітрів
  • Часник - 1 зубчик
кіноа з креветками - фото крок 1
Моєму в прохолодній воді селеру і очищений від лушпиння цибулю. Дрібно нарізаємо їх разом з часником. Обсмажуємо на розпеченій сковороді, змащеній оливковою олією. Потім додаємо трохи білого вина. Смажимо суміш, поки рідина не випарується.
кіноа з креветками - фото крок 2
Кіноа промиваємо холодною водою. Висипаємо в суміш цибулі. Потім заливаємо її курячим бульйоном. Тушкуємо протягом 20 хвилин.
кіноа з креветками - фото крок 3
У суміш додаємо квасоля, тушкуємо близько п'яти хвилин. Потім кидаємо в масу очищені креветки. Тушкуємо три хвилини.
кіноа з креветками - фото крок 4
Робимо лимонний соус: в розтоплене вершкове масло додаємо трохи цедри і половину столової ложки соку лимона. Готову страву заправляємо цим соусом. Смачного!

Схожі рецепти