Каша з кіноа
(покроковий рецепт з фото)
На обід або на вечерю для всієї родини в якості гарніру пропоную дуже простий і доступний рецепт приготування каші з кіноа. Якщо ви ще не відкрили для себе її, то дуже рекомендую.
Розсипчаста, апетитна і дуже смачна каша з кіноа в домашніх умовах - прекрасна альтернатива традиційним для багатьох гречці або рису, наприклад. Вона відмінно підійде як до м'ясних, так і до рибних страв, а також може бути подана до столу з овочами. Корисно і смачно!
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед крупу потрібно як слід промити під проточною водою.
2. Після відкиньте її на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
3. Просушувати її потрібно не менше 20 хвилин, щоб каша з кіноа в домашніх умовах була розсипчастою.
4. У сотейник або на сковороду відправте крупу, обсмажте її на середньому вогні, постійно помішуючи, хвилин 5. Кіноа повинна трохи змінити колір і почати приємно пахнути.
5. В окремій каструльці доведіть до кипіння воду, підсолити її трохи. У рецепті приготування каші з кіноа використовуйте норму 1 до 1.5 з водою.
6. Викладіть обсмажену крупу в воду, приберіть вогонь до мінімуму, і Томмі кешью 12-16 хвилин, поки рідина повністю не вбереться. До речі, варити кашу можна не тільки на воді, але і на бульйоні, наприклад.
7. Готову кашу зніміть з вогню, залиште під кришкою ще хвилин на 10, а потім добре перемішайте. От і все, її можна подавати до столу.