Салат з качиної печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірне поєднання жирної і соковитою просмажене качиної печінки з кислинкою яблук і свіжістю огірків настільки вам сподобається, що ви запишете рецепт в свій кулінарний блокнот!
Блюдо готується за лічені хвилини, вам буде потрібно близько 8-10 хвилин для його приготування, але пам'ятайте, що качину печінку перед смаженням НЕ солять, інакше сіль витягне з субпродуктів сік і печінку вийде сухуватою на смак.
- Качина печінка - 120 грам
- Огірок - 1-2 штук
- Яблуко - 1-2 штук (кисло-солодке)
- Зелена цибуля - 1-2 штук (стебло)
- Кріп - 2-3 штук (стебло)
- Яблучний оцет - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для обжарки, 1 ст.Л. - в салат)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте качину печінку і обсушити паперовою серветкою. Розжарити сковороду і влийте в неї рослинне масло. Зменшіть нагрів до мінімального. Викладіть качину печінку і обсмажте з одного боку близько 2 хвилин до рум'яної скоринки.
Акуратно переверніть, накрийте ємність кришкою і тушкуйте субпродукти близько 4-5 хвилин на мінімальному нагріві, щоб вони ідеально приготувалися і всередині.
Обполосніть огірки, зріжте хвостики з обох сторін овочів і наріжте їх півкільцями, висипте в миску.
Очистіть від шкірки яблука кисло-солодких сортів. Розріжте на четвертинки, виріжте насіння і наріжте скибочками. Збризніть скибочки яблучним оцтом або лимонним соком, щоб вони не потемніли. Промийте зелену цибулю, кріп і подрібніть. Додайте в ємність до огірків яблучну нарізку, зелень, сіль і чорний мелений перець.
Акуратно все перемішайте, викладіть на тарілку і збризніть оливковим маслом.
Викладіть на соковиту фруктово-овочеву "подушку" теплу підсмажену качину печінку. Злегка посоліть її.
Подайте салат до столу відразу ж після приготування. Смачного!