Рецепт Салат з качиної грудкою по-китайськи фото

Салат з качиної грудкою по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах, Качка, Качина грудка
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати салат з качиної грудкою по-китайськи. Цей святковий рецепт не перестає радувати мене і гостей своїм відмінним і приголомшливим смаком. Рекомендую всім!

Вперше такий салат я оцінила в ресторані. Мені дуже сподобалося його виконання. Напевно, вся справа в непередаваному ароматі качки. І, звичайно ж, велику роль відіграє кисло-солодкий соус!

  • Грудка качина - 2 штуки (запечена в духовці)
  • Соус журавлинний - 4 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука (сік і tsedra)
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки (французька, готова з зернами)
  • Салат - 1 пучок (фриз)
  • Селера черешкова - 1 штука
  • Горіхи кедрові - 1 Ст. Ложка
салат з качиної грудкою по-китайськи - фото крок 1
Качку я попередньо змастила соусом журавлини (1 ст.Л.), подрібненої гвоздикою, посолила і замаринувати з соком і цедрою половинки лимона. Птицю маринована годину. Запікала в духовці 2 години до м'якості тушки (при 180 З).
салат з качиної грудкою по-китайськи - фото крок 2
Готову птицю залишаємо ненадовго, щоб вона охолола. Так буде зручніше її обробляти. Далі нарізаємо пластинами качине м'ясо.
салат з качиної грудкою по-китайськи - фото крок 3
Селера рубаємо тоненькими шматочками. Салат рекомендую порвати вручну. Викладаємо зелень на тарілку, а зверху красиво і симетрично розкладаємо порізану качечку.
салат з качиної грудкою по-китайськи - фото крок 4
А тепер приготуємо кисло-солодкий соус. Для цього з'єднуємо столову ложку лимонного соку, журавлиний соус (3 ст.Л.), гірчичні насіння (2 ст.Л.), олія (1 ст.Л.) і сіль. Перемішуємо.
салат з качиної грудкою по-китайськи - фото крок 5
Салатик поливаємо смачною заправкою, зверху прикрашаємо горішками, ось і все чудеса! Смачного, друзі!

Схожі рецепти