Салат з качиної грудкою по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати салат з качиної грудкою по-китайськи. Цей святковий рецепт не перестає радувати мене і гостей своїм відмінним і приголомшливим смаком. Рекомендую всім!
Вперше такий салат я оцінила в ресторані. Мені дуже сподобалося його виконання. Напевно, вся справа в непередаваному ароматі качки. І, звичайно ж, велику роль відіграє кисло-солодкий соус!
- Грудка качина - 2 штуки (запечена в духовці)
- Соус журавлинний - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука (сік і tsedra)
- Гвоздика - 4 штуки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки (французька, готова з зернами)
- Салат - 1 пучок (фриз)
- Селера черешкова - 1 штука
- Горіхи кедрові - 1 Ст. Ложка
Качку я попередньо змастила соусом журавлини (1 ст.Л.), подрібненої гвоздикою, посолила і замаринувати з соком і цедрою половинки лимона. Птицю маринована годину. Запікала в духовці 2 години до м'якості тушки (при 180 З).
Готову птицю залишаємо ненадовго, щоб вона охолола. Так буде зручніше її обробляти. Далі нарізаємо пластинами качине м'ясо.
Селера рубаємо тоненькими шматочками. Салат рекомендую порвати вручну. Викладаємо зелень на тарілку, а зверху красиво і симетрично розкладаємо порізану качечку.
А тепер приготуємо кисло-солодкий соус. Для цього з'єднуємо столову ложку лимонного соку, журавлиний соус (3 ст.Л.), гірчичні насіння (2 ст.Л.), олія (1 ст.Л.) і сіль. Перемішуємо.
Салатик поливаємо смачною заправкою, зверху прикрашаємо горішками, ось і все чудеса! Смачного, друзі!