Салат «Ніцца»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний французький салат "ніцца" (нісуаз) з чудовим ароматом, ніжний і красивий. Як кажуть французи, салат "ніцца" - це салат для здоров'я і для задоволення
Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату "ніцца" (або "нісуаз ") був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано - я завжди за експерименти, головне - щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат "ніцца" . У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме "ніцца" . До вашої уваги - неймовірно докладний і простий рецепт салату "ніцца", який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. Гарантую - якщо приготувати салат "ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися
Отже, готуємо салат "ніцца" :
1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2. Оливки очищаємо від кісточок.
3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.
4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.
5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.
6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.
7. Виделкою подрібнюємо тунця.
8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.
9. Яйця відварюємо круто.
10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.
11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.
12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!
- Часник - 2 зубчики
- Огірки - 450 грам
- Цибуля - 100 грам
- Перець зелений болгарський - 200 грам
- Маслини чорні - 75 грам
- Помідори - 300 грам
- Тунець консервований - 250 грам
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Петрушка - - За смаком
- Оливкова олія - 75 грам
- Сіль, перець чорний мелений - - За смаком
- Базилік свіжий - - За смаком
Отже, готуємо салат "ніцца" :
1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2. Оливки очищаємо від кісточок.
3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.
4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.
5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.
6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.
7. Виделкою подрібнюємо тунця.
8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.
9. Яйця відварюємо круто.
10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.
11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.
12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!