Рецепт Салат «Ніцца» фото

Салат «Ніцца»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти, Тунець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, Легка вечеря, День народження, Романтична вечеря
Салати

Дуже смачний французький салат "ніцца" (нісуаз) з чудовим ароматом, ніжний і красивий. Як кажуть французи, салат "ніцца" - це салат для здоров'я і для задоволення

Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату "ніцца" (або "нісуаз ") був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано - я завжди за експерименти, головне - щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат "ніцца" . У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме "ніцца" . До вашої уваги - неймовірно докладний і простий рецепт салату "ніцца", який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. Гарантую - якщо приготувати салат "ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат "ніцца" :

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!


  • Часник - 2 зубчики
  • Огірки - 450 грам
  • Цибуля - 100 грам
  • Перець зелений болгарський - 200 грам
  • Маслини чорні - 75 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Тунець консервований - 250 грам
  • Стручкова квасоля - 200 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Оливкова олія - 75 грам
  • Сіль, перець чорний мелений - - За смаком
  • Базилік свіжий - - За смаком
Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату "ніцца" (або "нісуаз ") був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано - я завжди за експерименти, головне - щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат "ніцца" . У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме "ніцца" . До вашої уваги - неймовірно докладний і простий рецепт салату "ніцца", який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. Гарантую - якщо приготувати салат "ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат "ніцца" :

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!

Схожі рецепти