Рецепт Салат «Ніцца» фото

Салат «Ніцца»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти , Тунець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , Легка вечеря , День народження , Романтична вечеря
Салати
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Дуже смачний французький салат"Ніцца" (нісуаз) з чудовим ароматом, ніжний і красивий. Як кажуть французи, салат"Ніцца" - це салат для здоров'я і для задоволення

Опис приготування:

Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату"Ніцца" (або "нісуаз & Quot; ) був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано - я завжди за експерименти, головне - щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат"Ніцца" . У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме"Ніцца" . До вашої уваги - неймовірно докладний і простий рецепт салату"Ніцца" , який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. Гарантую - якщо приготувати салат"Ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат"Ніцца" :

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!


  • Часник - 2 зубчики
  • Огірки - 450 грам
  • Цибуля - 100 грам
  • Перець зелений болгарський - 200 грам
  • Маслини чорні - 75 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Тунець консервований - 250 грам
  • Стручкова квасоля - 200 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Оливкова олія - 75 грам
  • Сіль, перець чорний мелений - - За смаком
  • Базилік свіжий - - За смаком
Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату"Ніцца" (або "нісуаз & Quot; ) був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано - я завжди за експерименти, головне - щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат"Ніцца" . У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме"Ніцца" . До вашої уваги - неймовірно докладний і простий рецепт салату"Ніцца" , який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. Гарантую - якщо приготувати салат"Ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат"Ніцца" :

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!

Схожі рецепти