Салат «Ніцца»

Салат «Ніцца»
Кількість порцій: 5 Час приготування: 30 хв.
Дуже смачний французький салат "; Ніцца" (нісуаз) з чудовим ароматом, ніжний і красивий. Як кажуть французи, салат "; Ніцца" — це салат для здоров'я і для задоволення

опис приготування:

Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату "; Ніцца" (або & Quot; нісуаз & Quot;) був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано — я завжди за експерименти, головне — щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат "; Ніцца ";. У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме "; Ніцца ";. До вашої уваги — неймовірно докладний і простий рецепт салату "; Ніцца ";, який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. гарантую — якщо приготувати салат "; Ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат "; Ніцца ";:

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!


  • часник— 2 зубчики
  • огірки— 450 грам
  • Цибуля— 100 грам
  • Перець зелений болгарський— 200 грам
  • маслини чорні— 75 грам
  • помідори— 300 грам
  • тунець консервований— 250 грам
  • Стручкова квасоля— 200 грам
  • яйця— 3 штуки
  • петрушка— — За смаком
  • Оливкова олія— 75 грам
  • сіль, перець чорний мелений— — За смаком
  • базилік свіжий— — За смаком
Як і багато інших рецепти, класичний рецепт салату "; Ніцца" (або & Quot; нісуаз & Quot;) був по-різному інтерпретований росіянами і тому навіть в московських ресторанах придбав найрізноманітніші особливості. Готують його там по-різному, інгредієнти додають різні, і навіть подавати примудряються по-різному. Не скажу, що це погано — я завжди за експерименти, головне — щоб було смачно. Але все-таки давайте поважати класичні страви, яким є і салат "; Ніцца ";. У нього є сувора класична рецептура, якої потрібно дотримуватися, щоб приготований салат міг називатися саме "; Ніцца ";. До вашої уваги — неймовірно докладний і простий рецепт салату "; Ніцца ";, який я взяла не десь зі стелі, а з майстер-класу професійного французького кухаря. гарантую — якщо приготувати салат "; Ніцца" за цим рецептом, то навіть знавці французької кулінарії не знайдуть, до чого причепитися

Отже, готуємо салат "; Ніцца ";:

1. Консервованого тунця відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Оливки очищаємо від кісточок.

3. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

4. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на дрібні часточки.

5. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

6. Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями.

7. Виделкою подрібнюємо тунця.

8. Видаляємо стебла зеленої квасолі, гарненько її промиваємо, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

9. Яйця відварюємо круто.

10. Змішуємо оливкову олію, базилік, сіль і перець.

11. У салатницю акуратно викладаємо скибочки огірка, на них - кільця цибулі і подрібнений часник. На них зверху кладемо перець, маслини, помідори, тунця, зелену квасолю, розрізані на часточки варені яйця і петрушку.

12. Поливаємо салат «Ніцца» оливковою заправкою - і все, його можна подавати до столу!


Схожі рецепти

Сендвіч з салатом «Ніцца»

Сендвіч з салатом «Ніцца»

Дуже оригінальний рецепт сендвіча з салатом "; Ніцца" я привезла з поїздки по Середземномор'ю. Там взагалі дуже люблять тунець. Бутерброди з тунцем для них чергову страву. А цей рецепт чудовий! опис приготування: Тунець дістаньте з банки і заправте сумішшю гірчиці з оливковою олією і оцтом. Су...

читати далі
Сметана будинку

Сметана будинку

Сметану можна не тільки купити, але і зробити самостійно. Це не тільки смачний молочний продукт, але і відмінна основа для випічки, для десерту, для соусу. розповім, як приготувати сметану будинку. опис приготування: Приготування займе не дуже багато часу (близько 1 діб). Потім перекладіть сме...

читати далі
Маннік класичний на кефірі

Маннік класичний на кефірі

Приготування манника не займе багато часу. Пиріг виходить ніжний і делікатний по текстурі. сьогодні розповім, як приготувати маннік класичний на кефірі, що за рецептом робиться без борошна. опис приготування: Існують різні варіанти приготування манного пирога. В якості основи можуть бути викор...

читати далі
Солянка рибна в мультиварці

Солянка рибна в мультиварці

Приготувати солянку рибну в мультиварці не дуже складно. Рибу я беру знатну — осетра або лосося, тому страва виходить чудовим. Рибна солянка незмінно викликає захват моїх гостей! опис приготування: Солянку рибну в мультиварці можна варити з декількох сортів риби. Можна бульйон зварити з декіль...

читати далі
Простий пиріг з абрикосами

Простий пиріг з абрикосами

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати простий пиріг з абрикосами. пиріг, з яким впорається кожна господиня. У цього пирога ніжна консистенція бісквіта, якої абрикоси надають свою кислинку і аромат. опис приготування: Простий пиріг з абрикосами стане, мабуть, найкращим доповненням до чаю влітку, та...

читати далі