Сацебелі грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Один з варіантів смачного грузинського соусу сацебелі. Подається до м'яса, курці. Сьогодні я розповім, як зробити сацебелі по грузинському рецептом.
Так як сацебелі по -грузинська - це просто соус, без уточнень, то і варіантів такого соусу дуже багато. Можна додати в нього подрібнені горіхи, а воду замінити бульйоном. Можна зробити ні з пастою, а зі свіжими помідорами. Мені більше до смаку саме такий рецепт приготування сацебелі по-грузинськи. Такий соус з'їдається дуже швидко, з ним смачно не тільки м'ясо, але і просто хліб. Зберігається він у холодильнику днів 5-6. Розповідаю, як зробити сацебелі по-грузинськи.
- Томатна паста - 200 грам
- Вода - 200 грам
- Braai - 50-70 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Аджика - 1 Чайна ложка (приправа в банку)
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
![сацебелі грузинськи - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/sacebeli_po-gruzinski-108596.webp)
Кінзу моєму і дрібно нарізаємо.
![сацебелі грузинськи - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/sacebeli_po-gruzinski-108597.webp)
Часник чистим, тиснемо Часничниці і додаємо до нарізаної зелені. Туди ж додаємо хмелі-сунелі, чорний перець, аджику і оцет.
![сацебелі грузинськи - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/sacebeli_po-gruzinski-108598.webp)
Перетираємо все в стан пасти.
![сацебелі грузинськи - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/sacebeli_po-gruzinski-108599.webp)
Додаємо томатну пасту і добре перемішуємо.
![сацебелі грузинськи - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/sacebeli_po-gruzinski-108600.webp)
Тепер додаємо сіль і воду. Перемішуємо. Кількість води можна регулювати. Це залежить від того, який густоти соус ви хочете отримати.