Рулет в кексі «Апельсиновий блюз»
(покроковий рецепт з фото)
Чудово шоколадний пишний кекс таїть у собі приємний сюрприз - ніжний рулет з апельсиновою начинкою! безпрограшний дует: апельсин і шоколад в новій цікавій подачі. Гості будуть здивовані!
Ніжний шоколадний-шоколадний кекс з приємною цитрусової ноткою. А взагалі, шоколад і апельсин, на мій погляд, ідеальне поєднання! пробуйте! До речі, я пекла кекс у формі розміром 20х10х7.
- Яйця - 2 штуки (рулет: всі продукти нижче)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 3 грами
- Ванілін - 1 щіпка
- Джем апельсиновий - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам (торт: всі продукти нижче)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 6 Ст. Ложок
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Цедра апельсинова - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Шоколадні краплі для випічки - 2 Ст. Ложки
Спочатку спечемо рулет. Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте яйця з цукром до утворення пишної білої маси.
Всипте просіяне з розпушувачем, ваніліном і сухим молоком борошно і швидко лопаткою вимішайте ніжне тісто.
Вилийте тісто на лист з килимком для випічки. Розрівняйте і випікайте до рожевого кольору - буквально кілька хвилин.
Готовий бісквіт акуратно переверніть на рушник і зніміть килимок. Змастіть апельсиновим джемом і закатати в рулет. Загорніть в рушник і залиште.
Для приготування кексу збийте м'яке масло з цукром до побіління.
По одному вбийте яйця, ретельно вимішуючи кожне.
Додайте сметану, перемішайте. Всипте просіяне з какао і розпушувачем борошно, додайте цедру апельсина і міксером на низьких оборотах вимішайте тісто. Додайте шоколадні краплі і перемішайте лопаткою.
Викладіть трохи тесту в довгу форму для кексу. Зверху викладіть рулет, попередньо обрізавши його за розмірами форми.
Залийте рулет зверху тістом, розрівняйте лопаткою тісто і поставте кекс випікатися в прогріту до 180 градусів духовку.
Випікайте кекс близько півгодини, перевіряючи готовність зубочисткою. Потім акуратно вийміть кекс з форми на решітку і повністю остудіть.
Готовий кекс покрийте шоколадною глазур'ю і прикрасьте скибочками апельсина.