Салат «Блюз»
(покроковий рецепт з фото)
Такий класичний рецепт салату "блюз" я дізналася зовсім недавно, але так сподобався, що ділюся рецептом і з вами! Оригінальний смак порадує всіх.
Чесно зізнаюся - цей рецепт приготування салату "блюз" я трохи видозмінила. В оригіналі використовувалися ще й банани і вершкове масло, але я навіть не ризикнула їх додавати - якщо і є десь гурмани, то явно не в моєму сімействі. Вони і на родзинки спочатку косо дивилися в салаті, але їм така спрощена варіація сподобалася. Тому, власне, і з вами ділюся!
- Грудка куряча - 300 грам
- Морква відварна - 150 грам
- Ізюм - 150 грам
- Горіхи волоські - 150 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Майонез - За смаком
1. Грудку і яйця відварюємо, охолоджуємо і подрібнюємо. Змішаємо з майонезом перетерту грудку і яйця, щоб вийшла кашка. Трамбуємо на дно салатниці.
2. Далі - шар тертої вареної моркви. Хто любить гостріше - можна брати морква по-корейськи. Змащуємо трохи майонезом зверху.
3. Потім йде шар замоченного родзинок і тертих горіхів. Промащуємо майонезом кожен шар.
4. Посипаємо тертим сиром зверху - і можна подавати!