Рецепт «під блюз» в домашніх умовах фото

«під блюз» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 10
Час приготування: 16 дн. 15 г. 0 хв.

Ви любитель знаменитого сиру"Дор Блю" і заради його блакитний цвілі готові на подвиги? пропонований рецепт, як приготувати"Дор блю" в домашніх умовах, допоможе забезпечити сім'ю смачним продуктом.

Опис приготування:

1. Перед тим як приготувати"Дор Блю" в домашніх умовах, добре вимийте руки. Вони і весь посуд повинні бути очищені від бактерій. Кожен раз, перш ніж доторкатися до продуктів, необхідно руки протерти спиртом.

2. У невеликій каструлі нагрійте на повільному вогні до 30 градусів молоко. Зверху по молоку розсипте порошок мезофильной культури закваски. Додайте блакитний цвілі. Акуратними рухами зверху вниз перемішайте молоко шумівкою. Ваше завдання рівномірно розподілити культури по рідини. Відставте молоко на півгодини для взаємодії компонентів.

3. Окремо один від одного в 50 г води розведіть порошки сичужного ферменту і хлористого кальцію. Влийте отримані розчини в молочну суміш, залиште на півтори години. За цей час повинен утворитися згусток. Для цього робіть надріз на культурі і подивіться на виділення сироватки. Якщо вона не з'являється, необхідно дати час ще постояти. Поріжте сир на великі шматки, дайте постояти 10 хвилин, процідіть через серветку. Покладіть під чотирикілограязикай вантаж і дайте стекти.

4. Отриманий сир посоліть, загорніть в серветку, інвестувати в формі, трохи ущільните. Дайте сиру настоятися два дні. Температура кімнатна. У першу добу акуратно перевертайте чотири рази, в другі - два. При перевертанні намагайтеся, щоб сир зберігав форму і не розпадався.

5. Розгорніть сир, і нехай він добу підсихає. Проколіть продукт спицею для розвитку цвілі. Перемістіть продукт в підвал для дозрівання на 3-4 тижні. Покладіть його на дренажний килимок в контейнер. Перевертайте в перші сім днів щодоби, потім - через день.


  • Молоко домашнє - 8 літрів
  • Mezofilynaya стартер - 1/4 чайних ложки
  • Сичужний фермент - 1/4 чайних ложки
  • Плесень Penicillium roqueforti- 0, 01 грами
  • Сіль - 2 чайних ложки
1. Перед тим як приготувати"Дор Блю" в домашніх умовах, добре вимийте руки. Вони і весь посуд повинні бути очищені від бактерій. Кожен раз, перш ніж доторкатися до продуктів, необхідно руки протерти спиртом.

2. У невеликій каструлі нагрійте на повільному вогні до 30 градусів молоко. Зверху по молоку розсипте порошок мезофильной культури закваски. Додайте блакитний цвілі. Акуратними рухами зверху вниз перемішайте молоко шумівкою. Ваше завдання рівномірно розподілити культури по рідини. Відставте молоко на півгодини для взаємодії компонентів.

3. Окремо один від одного в 50 г води розведіть порошки сичужного ферменту і хлористого кальцію. Влийте отримані розчини в молочну суміш, залиште на півтори години. За цей час повинен утворитися згусток. Для цього робіть надріз на культурі і подивіться на виділення сироватки. Якщо вона не з'являється, необхідно дати час ще постояти. Поріжте сир на великі шматки, дайте постояти 10 хвилин, процідіть через серветку. Покладіть під чотирикілограязикай вантаж і дайте стекти.

4. Отриманий сир посоліть, загорніть в серветку, інвестувати в формі, трохи ущільните. Дайте сиру настоятися два дні. Температура кімнатна. У першу добу акуратно перевертайте чотири рази, в другі - два. При перевертанні намагайтеся, щоб сир зберігав форму і не розпадався.

5. Розгорніть сир, і нехай він добу підсихає. Проколіть продукт спицею для розвитку цвілі. Перемістіть продукт в підвал для дозрівання на 3-4 тижні. Покладіть його на дренажний килимок в контейнер. Перевертайте в перші сім днів щодоби, потім - через день.

Схожі рецепти