Рецепт Різотто з лангустина фото

Різотто з лангустина
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Іноді варто побалувати свою сім'ю і приготувати"що-небудь таке" , наприклад, з італійської кухні. Різотто з лангустина стане вишуканим і смачним вибором. Особливо для романтичної вечері.

Опис приготування:

Любителі спецій, на одному з етапів приготування, можуть додати в різотто трохи куркуми. Найголовніше, що ви повинні отримати по консистенції готового блюда - це якусь тягучість і вершкове, значить все зроблено правильно! У покроковому рецепті дуже докладно розповім, як приготувати різотто з лангустина.

  • Рис арборіо - 200 грам
  • Лангустіни - 4-6 штук
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Cukini - 1 штука (молодий)
  • Вино - 200 мілілітрів (біле, сухе)
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Пармезан - 100 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець свіжий - За смаком (для подачі)
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 1 літр
різотто з лангустина - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо лангустіни заморожені - розморозити.
різотто з лангустина - фото крок 2
Обполосніть лангустіни водою. Зніміть голови, по верху панцира надріжте ножицями і зніміть панцир. У пари лангустінов можна залишити хвости, щоб вони більш ефектно виглядали при подачі. У решти хвости зніміть. Викинути можна тільки хвости, інше залишаємо для приготування бульйону.
різотто з лангустина - фото крок 3
Зелена цибуля і цукіні помийте. Білу частину цибулі наріжте кільцями. Цукіні наріжте невеликими кубиками.
різотто з лангустина - фото крок 4
У невеликій каструлі розігрійте 1 ст.Л. Оливкового масла і 1 ст.Л. Вершкового масла. Покладіть голови і панцирі. Обсмажте 1-2 хвилини. Додайте томатну пасту. При бажанні, на цьому етапі можете додати дрібку куркуми.
різотто з лангустина - фото крок 5
Влийте 100 мл. Вина, доведіть до кипіння і випарити вино протягом 1-2 хвилин. Потім влийте 1 літр гарячої води, посоліть за смаком і після закипання варіть на середньому вогні 30-40 хвилин.
різотто з лангустина - фото крок 6
Коли бульйон буде майже готовий, займіться овочами і рисом. В 1 ст.Л. Оливкового масла обсмажити цибулю і цукіні, близько 2-3 хвилин помішуючи.
різотто з лангустина - фото крок 7
Потім додайте на сковороду рис, перемішайте і обсмажте близько 1 хвилини.
різотто з лангустина - фото крок 8
Влийте 100 мл. Вина і тушкуйте на середньому вогні до повного випаровування. Помішуйте, це буде досить швидко.
різотто з лангустина - фото крок 9
Гарячий бульйон тим часом процідіть.
різотто з лангустина - фото крок 10
Коли випарується вино, поступайте таким чином: вливайте по 1 ополоник бульйону до випарювання. Коли випарується перша частина бульйону вливайте наступний ополоник. Поступайте так, поки бульйон повністю не закінчиться, а рис не приготується.
різотто з лангустина - фото крок 11
Разом з останнім ополоником бульйону викладіть в рис лангустіни. Акуратно перемішайте. На цьому етапі спробуйте блюдо на смак, додати сіль, якщо це необхідно.
різотто з лангустина - фото крок 12
Якщо після випарювання останнього бульйону рис ще не буде готовий, додавайте потроху окропу і доведіть до готовності.
різотто з лангустина - фото крок 13
Страва майже готова, вимкніть плиту і посипте тертим пармезаном. Акуратно перемішайте лопаткою.
різотто з лангустина - фото крок 14
Подавайте до столу прикрасивши свіжим чебрецем. Смачного!

Схожі рецепти