Різотто з лангустина
(покроковий рецепт з фото)
Іноді варто побалувати свою сім'ю і приготувати "що-небудь таке", наприклад, з італійської кухні. Різотто з лангустина стане вишуканим і смачним вибором. Особливо для романтичної вечері.
Любителі спецій, на одному з етапів приготування, можуть додати в різотто трохи куркуми. Найголовніше, що ви повинні отримати по консистенції готового блюда - це якусь тягучість і вершкове, значить все зроблено правильно! У покроковому рецепті дуже докладно розповім, як приготувати різотто з лангустина.
- Рис арборіо - 200 грам
- Лангустіни - 4-6 штук
- Лук-пориста - 1 штука
- Cukini - 1 штука (молодий)
- Вино - 200 мілілітрів (біле, сухе)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Пармезан - 100 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Чебрець свіжий - За смаком (для подачі)
- Сіль - За смаком
- Вода - 1 літр
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо лангустіни заморожені - розморозити.
Обполосніть лангустіни водою. Зніміть голови, по верху панцира надріжте ножицями і зніміть панцир. У пари лангустінов можна залишити хвости, щоб вони більш ефектно виглядали при подачі. У решти хвости зніміть. Викинути можна тільки хвости, інше залишаємо для приготування бульйону.
Зелена цибуля і цукіні помийте. Білу частину цибулі наріжте кільцями. Цукіні наріжте невеликими кубиками.
У невеликій каструлі розігрійте 1 ст.Л. Оливкового масла і 1 ст.Л. Вершкового масла. Покладіть голови і панцирі. Обсмажте 1-2 хвилини. Додайте томатну пасту. При бажанні, на цьому етапі можете додати дрібку куркуми.
Влийте 100 мл. Вина, доведіть до кипіння і випарити вино протягом 1-2 хвилин. Потім влийте 1 літр гарячої води, посоліть за смаком і після закипання варіть на середньому вогні 30-40 хвилин.
Коли бульйон буде майже готовий, займіться овочами і рисом. В 1 ст.Л. Оливкового масла обсмажити цибулю і цукіні, близько 2-3 хвилин помішуючи.
Потім додайте на сковороду рис, перемішайте і обсмажте близько 1 хвилини.
Влийте 100 мл. Вина і тушкуйте на середньому вогні до повного випаровування. Помішуйте, це буде досить швидко.
Гарячий бульйон тим часом процідіть.
Коли випарується вино, поступайте таким чином: вливайте по 1 ополоник бульйону до випарювання. Коли випарується перша частина бульйону вливайте наступний ополоник. Поступайте так, поки бульйон повністю не закінчиться, а рис не приготується.
Разом з останнім ополоником бульйону викладіть в рис лангустіни. Акуратно перемішайте. На цьому етапі спробуйте блюдо на смак, додати сіль, якщо це необхідно.
Якщо після випарювання останнього бульйону рис ще не буде готовий, додавайте потроху окропу і доведіть до готовності.
Страва майже готова, вимкніть плиту і посипте тертим пармезаном. Акуратно перемішайте лопаткою.
Подавайте до столу прикрасивши свіжим чебрецем. Смачного!