Рибні крокети
(покроковий рецепт з фото)
Рибні крокети - просте, але дуже смачна страва з риби, яке подобається і дорослим, і дітям. Kroketи - це ніжна рибна начинка, покрила хрусткою золотистою скоринкою.
Рибні крокети входять в п'ятірку найулюбленіших страв моїх дітей. Якщо врахувати, наскільки шкідливі і вибагливі в плані їжі у мене діти, рибним крокет є чим пишатися Власне, мене це радує - рибні крокети, якщо їх правильно приготувати, не дуже-то і шкідливі для здоров'я, та й готуються не надто клопітно. Тому разок-другий на місяць балую діточок їх улюбленою стравою. Хоча, взагалі-то, і ми з чоловіком крокети їмо з великим задоволенням, так що говорити, що готую їх тільки заради дітей, буде неправильно Смачна штука, чого ж її не любити!
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сир тертий - 1/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Спеції - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Філе білої риби відварене (подрібнене) - 1 Склянка
- Сухарі паніровочні - 2 склянки
Складові.
У невеликій каструльці змішуємо молоко і борошно. Гарненько перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Розміщуємо каструльку на маленький вогонь і, не перестаючи перемішувати віночком, прогреваем масу, поки вона не загусне.
У гарячу суміш вводимо два яєчних жовтки, олія, сир, спеції (сіль, перець, шавлія). Гарненько перемішуємо.
Відварену до готовності рибу перемішуємо вилочкою, потім втручаємося в нашу суміш. Отриману суміш охолоджуємо в холодильнику.
Тепер чинимо так. Беремо столову ложку нашої рибної маси.
Обвалюють наш крокет в борошні.
Далі обмакиваем наш крокет в суміші збитого яйця, двох збитих яєчних білків і невеликої кількості (1 середня лінія) води.
Потім обвалюють крокет в сухарях.
Аналогічно формуємо інші крокети. Сфорязикні крокети викладаємо на деко (або кілька плоских тарілок) і відправляємо в холодильник на півгодини.
Потім обсмажуємо крокети у великій кількості рослинного масла, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Приблизно так виглядає готова підсмажена сторона крокету.
Готові крокети викладаємо на паперовий рушник, щоб з них стік зайвий жир. Відразу слідом за цим подаємо наші крокети до столу.
Смачного!