Картопляні крокети з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Kroketи - це французьке гаряче блюдо, яке відрізняється круглою або овальною формою. Його роблять з багатьох продуктів, наприклад, я пропоную з картоплі. А ще буде незвичайна начинка. Читайте!
Для вас я підготувала рецепт, в якому описано, як приготувати картопляні крокети з креветками. Якщо чесно, то вони мені за технологією створення нагадали зрази, так як зовні пюре, а всередині начинка. Блюдо обсмажується в паніровці. На гарнір нічого не треба, якщо тільки овочевий салат.
- Картопля - 100 грам
- Креветки - 400 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сухарі паніровочні - 60 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Приправа для креветок - За смаком
Відваріть до готовності картопля. Потім перетворіть його в пюре. Подрібнену цибулю обсмажте в олії до готовності.
Креветки відварити в окропі з приправою протягом 2-4 хвилин. Потім остудіть їх і очистіть.
Креветки з'єднайте з пюре, цибулею, молоком, сіллю, мускатним горіхом і перцем. Суміш перемішайте.
З пюре сформуйте крокети (кульки). Умочіть їх в яйці, збитому з водою, потім обваляйте в сухарях.
Обсмажте крокети у великій кількості масла на сковороді або у фритюрі. Смачного!