Картопляні крокети з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Від такої страви без розуму всі діти, а дорослі готові їсти його цілодобово, це відмінна закуска або основне блюдо до будь-якого столу. Розповім, як приготувати картопляні крокети з моцарелою.
Велика вигода крокетов в тому, що до них можна одночасно приготувати різні соуси, наприклад, сметанний, вершковий, сирний, томатний, овочевий або гострий і пряний. Усередині вони виходять ніжними, а зовні з рум'яною і хрусткою скоринкою. Такі крокети відмінно замінять звичний картопля фрі або сирні палички.
1. Картоплю не очищаю від шкірки, а гарненько мою і викладаю в каструлю з водою, відварюю до готовності.
2. Готову картоплю остуджують і очищаю від шкірки, потім подрібнюю в пюре і кладу тертий на дрібній тертці пармезан, жовтки, сіль, перець і 1 столову ложку борошна, перемішую.
3. Борошно, що залишилося пересипаю в окрему миску, в іншу насипаю панірувальні сухарі, а в третій збиваю 2 курячих яйця. Моцареллу нарізаю кубиками.
4. Від картопляної маси відщипую невеликий шматочок і скачують його грудкою, потім priplûsnu і центром журналу mocarellu (1 або 2 куб.См), защипують краї і надаю необхідну форму (у мене циліндр).
5. Занурюю кожен циліндр спершу в борошно, потім в яйце і панірувальні сухарі.
6. Обсмажую крокети у великій кількості киплячої олії до рум'яної скоринки, подаю страву гарячим зі сметанним соусом.
- Картопля - 0, 6 кілограма
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Пармезан - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Моцарелла - 200 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Картоплю не очищаю від шкірки, а гарненько мою і викладаю в каструлю з водою, відварюю до готовності.
2. Готову картоплю остуджують і очищаю від шкірки, потім подрібнюю в пюре і кладу тертий на дрібній тертці пармезан, жовтки, сіль, перець і 1 столову ложку борошна, перемішую.
3. Борошно, що залишилося пересипаю в окрему миску, в іншу насипаю панірувальні сухарі, а в третій збиваю 2 курячих яйця. Моцареллу нарізаю кубиками.
4. Від картопляної маси відщипую невеликий шматочок і скачують його грудкою, потім priplûsnu і центром журналу mocarellu (1 або 2 куб.См), защипують краї і надаю необхідну форму (у мене циліндр).
5. Занурюю кожен циліндр спершу в борошно, потім в яйце і панірувальні сухарі.
6. Обсмажую крокети у великій кількості киплячої олії до рум'яної скоринки, подаю страву гарячим зі сметанним соусом.