Рецепт Картопляні крокети з моцарелою фото

Картопляні крокети з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Від такої страви без розуму всі діти, а дорослі готові їсти його цілодобово, це відмінна закуска або основне блюдо до будь-якого столу. Розповім, як приготувати картопляні крокети з моцарелою.

Опис приготування:

Велика вигода крокетов в тому, що до них можна одночасно приготувати різні соуси, наприклад, сметанний, вершковий, сирний, томатний, овочевий або гострий і пряний. Усередині вони виходять ніжними, а зовні з рум'яною і хрусткою скоринкою. Такі крокети відмінно замінять звичний картопля фрі або сирні палички.

1. Картоплю не очищаю від шкірки, а гарненько мою і викладаю в каструлю з водою, відварюю до готовності.

2. Готову картоплю остуджують і очищаю від шкірки, потім подрібнюю в пюре і кладу тертий на дрібній тертці пармезан, жовтки, сіль, перець і 1 столову ложку борошна, перемішую.

3. Борошно, що залишилося пересипаю в окрему миску, в іншу насипаю панірувальні сухарі, а в третій збиваю 2 курячих яйця. Моцареллу нарізаю кубиками.

4. Від картопляної маси відщипую невеликий шматочок і скачують його грудкою, потім priplûsnu і центром журналу mocarellu (1 або 2 куб.См), защипують краї і надаю необхідну форму (у мене циліндр).

5. Занурюю кожен циліндр спершу в борошно, потім в яйце і панірувальні сухарі.

6. Обсмажую крокети у великій кількості киплячої олії до рум'яної скоринки, подаю страву гарячим зі сметанним соусом.


  • Картопля - 0, 6 кілограма
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Пармезан - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Жовток - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - За смаком
  • Моцарелла - 200 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
Велика вигода крокетов в тому, що до них можна одночасно приготувати різні соуси, наприклад, сметанний, вершковий, сирний, томатний, овочевий або гострий і пряний. Усередині вони виходять ніжними, а зовні з рум'яною і хрусткою скоринкою. Такі крокети відмінно замінять звичний картопля фрі або сирні палички.

1. Картоплю не очищаю від шкірки, а гарненько мою і викладаю в каструлю з водою, відварюю до готовності.

2. Готову картоплю остуджують і очищаю від шкірки, потім подрібнюю в пюре і кладу тертий на дрібній тертці пармезан, жовтки, сіль, перець і 1 столову ложку борошна, перемішую.

3. Борошно, що залишилося пересипаю в окрему миску, в іншу насипаю панірувальні сухарі, а в третій збиваю 2 курячих яйця. Моцареллу нарізаю кубиками.

4. Від картопляної маси відщипую невеликий шматочок і скачують його грудкою, потім priplûsnu і центром журналу mocarellu (1 або 2 куб.См), защипують краї і надаю необхідну форму (у мене циліндр).

5. Занурюю кожен циліндр спершу в борошно, потім в яйце і панірувальні сухарі.

6. Обсмажую крокети у великій кількості киплячої олії до рум'яної скоринки, подаю страву гарячим зі сметанним соусом.

Схожі рецепти