Картопляні крокети з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні крокети з грибами готуються з вчорашнього пюре і свіжих або приготовлених (маринованих) грибів. Найкраще для таких крокетов підійдуть печериці. Запікаються в духовці.
Як приготувати картопляні крокети з грибами?
1. Картопляне пюре викладіть в миску. Воно повинно бути остиглим.
2. Цибулину почистіть і дрібно наріжте.
3. Часник почистіть і пропустіть через прес.
4. Печериці дрібно наріжте.
5. У сковороді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте, помішуючи, до м'якості цибулю, додайте часник і шампіньйони. Смажте до випаровування рідини. Остудіть.
6. Додайте овочі і гриби в миску до картопляного пюре.
7. Туди ж відправте тертий сир, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
8. Приготуйте три широкі миски. В одну вбийте яйце і збийте вінчиком або виделкою. В іншу насипте сухарів, в третю - борошно.
9. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів, деко застеліть пергаментом.
10. З тіста сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.
11. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйці і, в кінці кінців, в сухарях.
12. Викладіть крокети на деко і відправляйте в духовку на 20 хвилин.
Смачного!
- Картопляне пюре - 2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Тертий сир - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Борошно - 1/3 склянки
- Печериці - 6-8 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Картопляне пюре викладіть в миску. Воно повинно бути остиглим.
2. Цибулину почистіть і дрібно наріжте.
3. Часник почистіть і пропустіть через прес.
4. Печериці дрібно наріжте.
5. У сковороді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте, помішуючи, до м'якості цибулю, додайте часник і шампіньйони. Смажте до випаровування рідини. Остудіть.
6. Додайте овочі і гриби в миску до картопляного пюре.
7. Туди ж відправте тертий сир, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
8. Приготуйте три широкі миски. В одну вбийте яйце і збийте вінчиком або виделкою. В іншу насипте сухарів, в третю - борошно.
9. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів, деко застеліть пергаментом.
10. З тіста сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.
11. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйці і, в кінці кінців, в сухарях.
12. Викладіть крокети на деко і відправляйте в духовку на 20 хвилин.
Смачного!