Рецепт Картопляні крокети з грибами фото

Картопляні крокети з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл , Фуршет
Kroketи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.

Картопляні крокети з грибами готуються з вчорашнього пюре і свіжих або приготовлених (маринованих) грибів. Найкраще для таких крокетов підійдуть печериці. Запікаються в духовці.

Опис приготування:

Як приготувати картопляні крокети з грибами?

1. Картопляне пюре викладіть в миску. Воно повинно бути остиглим.

2. Цибулину почистіть і дрібно наріжте.

3. Часник почистіть і пропустіть через прес.

4. Печериці дрібно наріжте.

5. У сковороді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте, помішуючи, до м'якості цибулю, додайте часник і шампіньйони. Смажте до випаровування рідини. Остудіть.

6. Додайте овочі і гриби в миску до картопляного пюре.

7. Туди ж відправте тертий сир, сіль і перець за смаком. Перемішайте.

8. Приготуйте три широкі миски. В одну вбийте яйце і збийте вінчиком або виделкою. В іншу насипте сухарів, в третю - борошно.

9. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів, деко застеліть пергаментом.

10. З тіста сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.

11. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйці і, в кінці кінців, в сухарях.

12. Викладіть крокети на деко і відправляйте в духовку на 20 хвилин.

Смачного!

  • Картопляне пюре - 2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Тертий сир - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Печериці - 6-8 штук
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Як приготувати картопляні крокети з грибами?

1. Картопляне пюре викладіть в миску. Воно повинно бути остиглим.

2. Цибулину почистіть і дрібно наріжте.

3. Часник почистіть і пропустіть через прес.

4. Печериці дрібно наріжте.

5. У сковороді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте, помішуючи, до м'якості цибулю, додайте часник і шампіньйони. Смажте до випаровування рідини. Остудіть.

6. Додайте овочі і гриби в миску до картопляного пюре.

7. Туди ж відправте тертий сир, сіль і перець за смаком. Перемішайте.

8. Приготуйте три широкі миски. В одну вбийте яйце і збийте вінчиком або виделкою. В іншу насипте сухарів, в третю - борошно.

9. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів, деко застеліть пергаментом.

10. З тіста сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.

11. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйці і, в кінці кінців, в сухарях.

12. Викладіть крокети на деко і відправляйте в духовку на 20 хвилин.

Смачного!

Схожі рецепти